POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Rastlina, trener, hišna žival in umetna inteligenca v enem
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Rastlina, trener, hišna žival in umetna inteligenca v enem 
Svet je dobesedno nakopičen s sodobno tehnologijo, ki nam je v marsikaterem pogledu močno poenostavila življenje. Ta je še posebej močno ukoreninjena v vsakdanjem življenju Japoncev, pri čemer ti zelo radi tehnologijo združijo s tradicijo. To se dobro vidi tudi na najnovejšem tehnološkem izdelku s prodajno oznako BonsAI, saj gre tu za avtonomno mobilno napravo z vgrajeno umetno inteligenco, ki je rastlina, žival in trener v enem.

Naprava BonsAI je namreč opremljena z bogato paleto senzorjev in kamer, ki skrbijo za splošno »zdravje« rastline in opozarjajo, v kolikor ji primanjkuje vode ali sončne svetlobe. Če se uporabnik počuti osamljenega, lahko z njo celo govori, za razliko od običajnih rastlin  mu bo ta  tudi odgovorila. Najraje odgovarja na vprašanja, povezana s smislom življenja ter citira misli največjih in najbolj znanih japonskih mislecev.

Nadvse zanimivo napravo BonsAI je pripravilo podjetje TDK. Trenutno gre za koncept, ki  bi lahko  kmalu pristal v prodaji. Celoto seveda poganja miniaturni računalnik, ki ima pod nadzorom tako gibanje kot komunikacijo, sama naprava pa tehta več kot 20 kilogramov. Čeprav maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita verjamemo, da  bodo napravo  vsaj na Japonskem prodajali zelo dobro. Po njej  bodo verjetno posegali predvsem tisti, ki so iz takšnega ali drugačnega razloga osamljeni in ne želijo imeti hišnega ljubljenčka.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=yorTP2be1Ws


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu