POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Zaradi igre Minecraft ste lahko ob vse vaše podatke
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Zaradi igre Minecraft ste lahko ob vse vaše podatke 
Računalniška igra Minecraft, ki je še vedno zelo priljubljena, je plod dela švedskega programerja Markusa »Notcha« Perssona. To je pred nekaj leti kupil Microsoft, in sicer s prevzemom švedskega igričarskega podjetja Mojang. Igra Minecraft je sicer kot nekakšen peskovnik lego kock, v katereim ima igralec proste roke pri ustvarjanju navideznega sveta. Tako si lahko "zgradi" hišo, ladjo in vse kar mu pravzprav pade na pamet. Pri tem pa se mora v tem svetu tudi zaščititi pred različnimi nevarnostmi.

Zaradi izjemne priljubljenosti Minecrafta ne preseneča, da so jo pod »drobnogled« vzeli še zlonamerneži. Na to nas je opozoril ponudnik varnostnih rešitev Avast, ki je na spletu odkril številne dodatke za Minecraft (»skine«), ki so bili »obogateni« z zlonamerno kodo. Ta je skupno okužila računalniške sisteme že več kot 50 tisoč igričarjev, ki nad njo pričakovano niso bili prav nič zadovoljni. Primarna naloga škodljive programske kode je namreč izbris celotnega diska s formatiranjem. Poleg tega ta lahko še odstrani oziroma izbriše varnostne kopije podatkov in odstrani določene programe.

Pri tem je zanimivo tudi to, da se je kar precej okuženih dodatkov nahajalo kar na uradni strani igre Minecraft, igričarji pa so dodatek kljub opozorilom namestili, saj so zaupali viru. Pri podjetju Microsoft so se seveda takoj odzvali na težavo in nemudoma odstranili vse okužene dodatke za Minecraft. Kljub temu previdnost nikakor ne bo odveč, kar še posebno drži v primeru, da dodatke iščemo po nepreverjenih spletnih straneh oziroma po spletnih straneh s piratsko vsebino.

Vir: RN


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu