POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Lovor ne pozabite nanj: upočasnjuje staranje, zdravi srce..
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Lovor ne pozabite nanj: upočasnjuje staranje, zdravi srce.. 
Ne pozabite nanj: upočasnjuje staranje, zdravi srce, čisti pljuča in še in še!

Vsi ga dobro poznamo, pa se zavedamo, kako zelo je zdravilen? Po prebranem ga boste zagotovo še pogosteje uporabili.



 Lovor vsebuje mnogo več zdravilnega, kot morda mislimo. Ni le začimba, ki izboljša okus jedi, je tudi naravno zdravilo. Listi, lahko uporabimo sveže ali sušene, umirjajo, pomlajujejo naše telo, uspešno se borijo proti nevarnim bakterijam, zdravijo sečila, srce, čistijo pljuča.

Lovor naj bo zato večkrat v vašem loncu. Dodate ga lahko juham, omakam, mesnim jedem. Iz njega pa lahko pripravite tudi odličen napitek. Ko boste kuhali zeliščni čaj, mu dodajte še list lovorja. Tako boste dobili vse njegove zdravilne lastnosti.

Lovor odpravlja slabosti in utrujenost – če se ne počutite najbolje, če ste utrujeni, razdražljivi, potem storite sledeče: v majhno stekleno posodico dajte list suhega lovorja, zažgite ga in postavite v sobo. Eterična olja lovora bodo sobo napolnila, pregnala utrujenost in vam izboljšala počutje.

Čisti pljuča sluzi in jih krepi – če ste pogosto bolni, imate težave z dihali, storite sledeče: skuhajte nekaj listov suhega ali svežega lovora, nato pa inhalirajte paro. Ponavljajte večkrat.

Pomaga pri sladkorni bolezni – raziskava je potrdila, da se lovor zelo uspešno bori proti sladkorni bolezni in da zmanjšuje raven sladkorja v krvi.

Uravnava prebavo in pomaga pri hujšanju – če boste v svojo prehrano redno dodajali lovor, se vam bo kmalu uredila tudi prebava, pospešil se bo metabolizem.

Krepi in ščiti srce pred boleznijo – dokazali so, da zdravilne snovi v listu lovora pozitivno vplivajo tudi na srce in ožilje.

Zdravi vnete sklepe – če imate težave z bolečimi in vnetimi sklepi, storite sledeče: liste lovora namočite v oljčno olje in s takšnim mazilom masirajte boleče mesto večkrat na dan.

Zdravi sečila in uničuje bakterije – če imate pogosto težave z mehurjem, z ledvicami, potem storite sledeče: skuhajte liste lovora v mleku, precedite in pijte po eno skodelico na dan.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu