POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Za varnost vaših podatkov čim prej ponovno zaženite usmerjev
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Za varnost vaših podatkov čim prej ponovno zaženite usmerjev 
Varnostne luknje v raznovrstni programski opremi se dan danes vrstijo zaporedoma v nedogled. Komaj podjetje popravi eno napako, se naslednji dan pojavi že druga. Tokrat so se nepridipravi spravili na usmerjevalnike, namenjene domačim uporabnikom. Z namensko škodljivo programsko kodo jim je namreč uspelo okužiti že več kot pol milijona usmerjevalnikov širom sveta, največ okuženih naprav pa je od proizvajalcev Linksys, Mikrotik, Netgear, TP-Link in Qnap.

V primeru okužbe z zlonamerno kodo VPNFilter lahko spletni napadalec prestreza komunikacijo med našimi napravami in zunanjim svetom, nadaljnje širjenje zlonamerne kode na druge naprave v omrežju ter celo oddaljeno onesposobitev okužene naprave. Zaradi tega ameriški preiskovalni urad FBI uporabnikom domačih usmerjevalnikov priporoča, da svoj usmerjevalnik vsaj ponovno zaženejo, saj bodo s tem vsaj delno onesposobili delovanje zlonamerne kode.

Raziskovalci iz skupine Talos Security pa priporočajo ponastavitev usmerjevalnika na tovarniške nastavitve, saj boste s tem lahko povsem odpravili delovanje zlonamerne kode VPNFilter. Takoj za tem pa seveda svetujejo posodobitev strojne kode usmerjevalnika, v koliko je ta že na voljo, saj bo zakrpala varnostno luknjo v usmerjevalniku, ki je v prvi vrsti omogočila morebitno okužbo naše naprave.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=OxOWGyYDx6U


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu