POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Microsoftov podatkovni center na dnu morja
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Microsoftov podatkovni center na dnu morja 
Na svetu ga verjetno ni uporabnika spleta, ki ne bi uporabljal vsaj ene izmed bogate palete storitev podjetja Microsoft. Te so namreč izjemno uporabne tako v poslovnem svetu kot za zasebne namene. Da lahko dostopamo do spletnih storitev, kot so Hotmail, Office 365, Azure in druge, mora računalniški gigant seveda neprestano skrbeti za »dobro počutje« svojih podatkovnih centrov.

Največji izziv pri poganjanju podatkovnega centra seveda predstavlja hlajenje, hkrati pa je to seveda vse prej kot poceni. To je tudi razlog, zakaj so se pri Microsoftu odločili za nekoliko nenavaden projekt. Pripravili so namreč poseben podvodni podatkovni center, ki ga bodo postavili na morsko dno, in sicer blizu obale v okolici škotskih otokov Orkney. Gre za relativno zmogljiv podatkovni center, saj vsebuje kar 12 strežniških omar in skupno 864 strežnikov, pri polni obremenitvi pa porabi kar četrt megavata energije.

Hlajenje novega podatkovnega centa za Microsoft ne bo predstavljalo velikih težav, saj bo za to skrbel poseben sistem, ki ga bodo hladile nizke temperature vode na morskem dnu. Če bo šlo vse po načrtih, bodo tudi stroški vzdrževanja zelo nizki, saj lahko center deluje brez vzdrževanja kar pet let. Če se bo vse izteklo po načrtih, verjamemo, da bo Microsoft v naslednjih nekaj letih postavil še več tovrstnih podatkovnih centrov, od tega pa bodo seveda imeli koristi tudi uporabniki njegovih storitev, saj jih bodo lahko dobili po ugodnejši ceni, hkrati pa bodo podatkovni centri bližje, kar pomeni hitrejše delovanje storitev.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=AvvJc4Uw3aA


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu