POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Sistem za samodejno zaznavanje uporabe mobilnega telefona me
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Sistem za samodejno zaznavanje uporabe mobilnega telefona me 
Dobri in predvsem odgovorni vozniki vedo, da je uporaba mobilnih telefonov med vožnjo zelo nevarno početje. Če pri vožnji tipkamo ali beremo kratka sporočila SMS, namreč od vozišča vsakič umaknemo pogled za okoli pet sekund. Zato ne preseneča podatek, da imamo pri pisanju kratkih sporočil SMS kar 23-krat večjo možnost, da povzročimo prometno nesrečo, kot če tega ne počnemo. Številne raziskave so za nameček še pokazale, da kdor med vožnjo piše in prebira sporočila SMS, predstavlja za udeležence v premetu večjo nevarnost, kot tisti, ki so pod vplivom alkohola ali mamil.

Ker pa vsi vozniki ne upoštevajo prepovedi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, so v vzhodno angleški regiji Norfolk postavili posebno tehnologijo, ki lahko prepozna aktivno uporabo mobilnih telefonov v vozilih, ta pa je bila vgrajena v posebne prometne znake. Prometni znaki uporabljajo posebne senzorje za zaznavanje signala, ki ga oddaja mobilni telefon med uporabo. Če tega zazna, se vozniku prikaže poseben opozorilni signal, ki ga seveda naproša, naj nemudoma preneha z uporabo mobilnega telefona. To opozorilo se lahko posreduje tudi preko povezave Bluetooth (v kolikor je ta vključena), pri čemer se tu namesto svetlobnega signala uporablja zvočno opozorilo.

Tudi novi sistem za zaznavo uporabe pametnega mobilnega sistema za zaznavo uporabe pametnega mobilnega telefona med vožnjo ni nezmotljiv, saj zaenkrat še ne more ugotoviti, ali telefon uporablja voznik ali sopotnik. Kljub temu so policijski organi prepričani, da bodo opozorilni zasloni v vsakem primeru pozitivno vplivali na zmanjšanje števila telefonskih klicev med vožnjo in s tem posledično povezanih prometnih nesreč.

Vir RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=-SD2UMj83Hc


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu