POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Bo Chrome OS kmalu uničil Linux?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Bo Chrome OS kmalu uničil Linux? 
Osebni računalniki Chromebook že kar nekaj časa predstavljajo alternativo računalnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10 in sicer predvsem na račun njihovega hitrega delovanja ter nizke cene. Ker se za tovrstne računalniške sisteme zanima vse več kupcev, ne preseneča, da Googlovi programerji vanj vlagajo vse več časa. Medtem ko lahko danes z njimi že poganjamo spletne aplikacije in mobilne aplikacije za Android, lahko odslej poganjamo tudi aplikacije, ki so namenjene odprtokodnim operacijskim sistemom Linux, zato je Chrome OS do določene mere postal grožnja tudi njim.

Novi operacijski sistem Chrome OS podpira nameščanje mobilnih aplikacij za Linux s končnico ».deb«, medtem ko je bilo to doslej možno le z uporabo namenskega orodja in z vnosom ukazov. Namestitev programov je mogoče opraviti kar preko grafičnega vmesnika, vsi dodatni programi oziroma knjižnice, ki so nujni za delovanje programa, pa se namestijo samodejno. To v praksi pomeni, da lahko programe za Linux namestijo tudi tisti, ki so doslej uporabljali zgolj operacijski sistem Windows.

Trenutno še ni znano, kdaj bo možnost nameščanja programov za Linux na voljo vsem uporabnikom osebnih računalnikov Chromebook. Glede na to, da so razvijalci nad novo možnostjo več kot zadovoljni, obstaja verjetnost, da bo novost vsem na voljo še pred letošnjo jesenjo.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=uK_nJtPKpz0


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu