POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
NUMEROLOGIJA: Napoved za avgust
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek NUMEROLOGIJA: Napoved za avgust 
Avgust je mesec, ko se zavemo, da se obrača ritem narave v jesen, pa se vendar še ne soočamo s tem. Kot bi hoteli použiti še zadnje koščke sonca in predstave o času, ki ni naš gospodar. Letos nam vlada v avgustu število 8, ki nas opominja, da je čas za razmislek in načrt.



Značilnosti števila 8 so zaveze. Kaj lahko naredim drugače? Kje lahko naredim red? Kaj si sploh želim? Čemu bom v prihodnosti posvečal čas? Kaj lahko izboljšam? Kaj lahko opustim? Zakaj sem neodločen?

Si želite zamenjati službo? Začnite brati oglase, pripravite si življenjepis in razmislite, kaj bi vas res veselilo delati in kakšne so možnosti za spremembo načrta.

Želite shujšati? Razmislite o pregrehah, zapišite si, kaj dnevno uživate in odgovor se bo pokazal sam. Tudi narava v tem letnem času vam bo priskočila na pomoč, saj nam daje možnosti za gibanje in bogato izbiro plodov.

Želite več narediti za zdravje? Pojdite na sprehod vsaj pol ure na dan, privoščite si dovolj spanja in zamislite si, kako močno postaja vaše telo.

Želite urediti odnos s partnerjem? Pripravite se na pogovor, spregovorite o tem, kar razmišljate in čutite. Če vsak dan čakate na klic, ker se je razmerje obetavno začelo in telefon nikakor ne zazvoni in časa za skupno druženje vedno primanjkuje, potem ni pravi človek za vas. Iščite naprej. Če ste v ljubezenskem trikotniku, se poglejte v ogledalo in pomislite, če je to res največ, kar lahko dobite.

V znamenju števila 8 vedno iščemo ravnotežje. Če smo eno stran tehtnice predolgo obremenjevali, moramo narediti načrt za ravnotežje v našem delovanju in čustvovanju. Zaupajmo notranjemu glasu in razmislimo, kaj si sploh želimo. S tem bomo postavili temelje naši nameri, da izpolnimo nek cilj ali željo.

Obdobja števila 8 so vedno praktična in usmerjena k nekemu cilju. V sebi imajo zametek nečesa novega in hkrati nagrado za vse, kar smo naredili v preteklem obdobju. Vsako početje mora imeti v sebi nek načrt in vizijo cilja. To najlažje dosežemo s tem, da naredimo prvi korak in izrazimo namero. Napišite si na list papirja, kaj boste naredili naslednji dan in če boste uresničili vsaj dve nalogi, boste zadovoljni. Sčasoma lahko postane takšna, na videz nepomembna, navada zelo učinkovita, ker sledimo našim dosežkom. Za tiste, ki imate v glavi ves čas polno idej, kaj bi lahko počeli, se s tem, da si ideje zapišete, pokaže, kaj lahko dejansko uresničite in kaj ne. Za tiste, ki vas drugi vedno odvrnejo od vaših načrtov, bo to način, kako izpeljete lastne načrte in se konec dneva ne sprašujete, kam je šel čas in ste večinoma slabe volje, ker se vam zdi, da niste nič koristnega naredili.

Avgust je v letošnjem letu pomemben mesec, ker s seboj nosi zasnovo prihodnosti in vendar od nas še ne zahteva pretiranih naporov, temveč samo razmislek o tem, kaj si sploh želimo.

Kako najlažje izkoristimo blagodejno delovanje števila 8?

Priskočite nekomu na pomoč. Naredite nekaj, kar že dolgo odlagate. Po dopustu pospravite pisalno mizo, preden začnete z rednimi opravili. Razmislite o tem, kaj vam jemlje največ časa in energije in kako lahko to rešite. Razmislite, kdo so vaši prijatelji. Sanjajte o tem, kaj bi bilo, če bi bilo….ste nezaposleni in o sebi niste nikoli razmišljali kot o podjetniku? Pišete pesmi, ki jih nikoli ne pokažete javno? Se sprašujete, zakaj ste osamljeni? Pojdite med ljudi, včlanite se v kakšno društvo, pojdite v knjižnico na kakšno brezplačno predavanje. Vašemu podjetju ne gre najbolje? Razmislite o svežem pristopu v prodaji in možnostih povezovanja z drugimi.

Ste utrujeni od leta za vami? V miru spijte kavo, poslušajte ptičje petje in bodite hvaležni za to, kar ste v tem trenutku…živim, diham, zdrav sem.

Moto meseca je: Zaupam in zmorem!

Barva tega meseca je rožnata. Zablestite v njej in upajte si. Postavite se na zemljevid sveta!

V vrtu posejte radič ali zimsko solato. Pospravite fižol za zrnje, oskrbite stara drevesa, poberite slive in ribez…ponekod že diši po vloženi papriki in domači marmeladi. Krasen mesec, kajne!



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
NUMEROLOGIJA: Napoved za oktober

Končno je prišel oktober. Zadnji ostanki septembra so v tem tednu izzveneli in čas je, da se podamo na novo pot. Leto 2016 je leto izzivov, kjer pa smo malce obrnjeni v preteklost in moramo pospraviti, kar se je nabralo tekom let. Sem spadajo odnosi z našimi predniki, prijatelji, otroci in sem spada tudi pogled na naše dogodivščine in orehe, ki smo jih trli v preteklem obdobju. September je bil dokončni mesec zaključevanja in odpuščanja.



Numerološko je oktober nov začetek in izkoristiti ga moramo kar v največji meri. Posadimo torej nova semena, napolnimo izpraznjene košare obilja in se posvetimo razmisleku, kaj bi radi počeli v življenju v naslednjem obdobju devetih let. Oktober je kaplja v morju novega leta 2017, kajti število 1 nam bo vladalo celo naslednje leto in nas vzpodbujalo, da na novo postavimo temelje našemu delovanju in našim prizadevanjem. Začnimo torej današnji dan z obiljem in razmislekom o tem, kdo smo.

Na kaj moramo biti pozorni v tem mesecu?
Kaj razmišljam? Kdo sem? Kaj bi rad počel v naslednjih letih? Podjetniki naj razmislijo o spremembah v poslovanju in novih pristopih v trženju. Tisti, ki delujete v okolju s slabimi odnosi, razmislite o menjavi službe in to začnite z namero in se ozrite naokrog po novih priložnostih. Si mogoče želite odpreti podjetje? Zberite informacije, kaj potrebujete, kaj že imate in kakšne so potrebe na trgu za vaše storitve ali izdelke.

Odnosi med ljudmi se v tem mesecu okrepijo z novo dinamiko, ki nam lahko včasih prinese tudi nervozo, saj vsak bolj gleda na lastne potrebe, kot na potrebe partnerja. Kdo sem jaz v odnosu? Sem se z leti izgubil? Občutim hrepenenje po človeku, ki pravzaprav sploh nikoli ni kazal interesa zame? Čas je, da se postavimo zase in spremenimo pravila. Naš odnos z ljudmi je naše zrcalo o tem, kdo smo v očeh drugih. Se spoštujem in me zato spoštujejo drugi? Dopuščam in se umikam, ko bi se moral postaviti zase? Sem pravičen do drugih ali jim očitam lastne napake, ker jih pač tako najbolje zaznam?

Oktober je mesec začetka in mesec novega ravnotežja na mnogih področjih življenja, ker nenadoma spet ugledamo samega sebe v novi luči, zato je nujno, da preden se lotimo novih podvigov, očistimo pogled nase.

Si želite napisati knjigo? Pišete pesmi? Slikate sončne zahode in krasno cvetje? Izdelujete nakit ali pletete nogavičke? Opremite se z novimi barvami, papirjem, idejami in razmislite o tem, kaj vas zadržuje, da tega ne pokažete drugim. Sem zadosti dober? Si upam? Stojim za besedami? Nikoli ne boste vedeli, če ne poskusite in nezadovoljstvo bo raslo samo v vas samih. Pojdite na kakšen tečaj, poglejte izdelke drugih, raziščite tržišče…

Ko delujemo v skladu z lastnimi potrebami in željami, ko povemo, kaj želimo in kaj ne, se vzpostavi ravnotežje v odnosu do drugih ljudi, zato se ne sprenevedajmo, prilagajajmo in ugibajmo, kaj drugi mislijo, da bi jim ugodili. Na koncu imamo vedno občutek, da vsi okrog nas napredujejo, nam pa ne uspeva, zato je pomembno, da najprej razmislimo o sebi in se postavimo na prvo mesto.

Prihodnost je mamljiva beseda. Vse se zdi na dosegu roke in čarobne paličice upanja se zdijo čisto realne. V tem mesecu smo mi čarobne paličice. Ustvarimo ideje, naredimo prvi korak, položimo temelje in vlagamo energijo tja, kamor želimo priti. Se smilim samemu sebi, ker se v preteklih mesecih nič ni odvijalo po načrtih? Zunanje okoliščine in ljudje okrog nas niso tisti, ki so zadolženi za to, da smo dobre volje. Nihče nas ne more ves čas tolažiti, če ne ugotovimo, zakaj smo pravzaprav žalostni in brez volje.

Preteklost je udobna. Poznamo naše stiske, poznamo ljudi, s katerimi smo v sporu in pestujemo občutke obžalovanja do tistih, ki so odšli. udobno razmišljamo o vseh krivicah, ki so se nam zgodile. Kopičimo spomine na ljudi in predmete, na dogodke, ki so že zdavnaj izzveneli in si rečemo, da je pač takšna naša usoda, da nas vsi prizadenejo. Na eno stran tehtnice smo naložili vse, kar se nam je dogajalo v preteklih letih. Nek moder pregovor pravi, da če dolgo gledaš v brezno, na koncu brezno pogleda vate. Zdaj je čas, da pogledamo navzgor, na modro nebo in na prazen prostor nad nami. Nekaj smo se naučili, nekaj preboleli in zaključili. Če se v tem hipu počutimo prazne, utrujene in brez občutka, kaj si sploh želimo, se ne smemo ustrašiti te praznine. Nekaj smo naredili prav, da je nastala, saj smo prostor preteklosti zapolnili in začenjamo na novo.

Počutje v tem mesecu je lahko posledica utrujenosti, zato pojdite v naravo in bodite aktivni. Spoštujte svoje telo in razmislite o tem, kaj vnašate vanj, zato naj bo tudi prehrana malce prilagojena temu ritmu.

V tem mesecu moramo uživati hrano, ki je lahka in se hitro presnavlja. Izkoristimo zadnje zelene darove narave in uživajmo veliko zelenjave in sadja. Izpraznite si glavo na sprehodu in napolnite srce z lepimi dogodki. Pojdite na kakšen koncert ali predstavo, na kakšno predavanje za dušo in začnite polniti ta izpraznjen prostor prihodnosti z vsem, kar ste načrtovali in nikoli zares uresničili.

Barva tega meseca je rdeča. »Oh, pa to meni ne pristoji!« Rdeča nas vzpodbuja in nas postavi na zemljevid drugih, saj nas zaznajo kot novo, toplo energijo. Če smo še malce v školjki udobja, nas drugi že doživljajo kot nekaj svežega in pogumnega. Saj to si želimo, kajne?

Oktober je mesec, ko ljubeče pogledamo nase, zravnamo hrbtenico in si rečemo: Zmorem! Uspelo mi bo! Diham, ustvarjam, načrtujem, privlačim z energijo ljubezni, gibanja, lepote in notranjega prepričanja, da je napočil čas, da grem naprej. Verjamem vase! Posadimo prvo seme naših načrtov za prihodnje leto že v tem mesecu. Pridelka še ne bomo pobrali, vendar bomo ljubeče opazovali novo rast.

Pregovor meseca: »Tu nisi zato, da bi žrtvoval svoje veselje ali življenje. Tu si zato, da živiš, da se radostiš in da ljubiš.« (Miguel Ruiz – Štirje dogovori)



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
NUMEROLOGIJA: Napoved za april

Upam, da ste se spočili v teh prvih aprilskih dneh, kajti delo nas čaka. April ima vrednost meseca v številu 6, vendar se bo zvrstilo več dogajanj, da bomo do tega lepega števila prišli. Naša pot bo odvisna od tega, koliko smo postorili pred tem.



Za tiste, ki hrepenite po novi ljubezni, bo mesec lahko nova priložnost, vendar samo v primeru, če ste pozdravili srce in ste nanjo pripravljeni. Za tiste, ki se zatikate v odnosih, pa bo čas, da se ozrete naokrog ali pa na novo postavite temelj sedanjega odnosa, kajti srce je prišlo na rob in je potrebno prevetritve.

V obeh primerih bomo morali narediti nov načrt našega delovanja v prihodnosti. V seštevku meseca se namreč pojavi mojstrsko število 22, ki od nas zahteva spravo in odpustek naši boleči preteklosti. April pa je temelj našega delovanja za prihodnost. Smo se kaj naučili iz napak?

Kje bomo torej zgrabili bika za roge? Vsekakor bomo na trenutke muhasto nepotrpežljivi in v pričakovanju, da se lahko kaj zgodi samo od sebe. Pa ne bo tako preprosto. Počistimo naše temelje! Kaj vlečemo s seboj in zakaj nekatere spomine prerašča plevel, mi pa še vedno vztrajamo na okopih zamer? Saj vemo, da smo včasih sami sebi najhujši kritik in da traja nekaj časa, da se zavemo, da smo sposobni narediti veliko več, ko si postavimo prioritete.

Aprilske prioritete so jasne:
V osebnih odnosih bomo postavili mejo lastnega dostojanstva. Če smo prej dolgo opozarjali nase in nismo bili slišani, moramo zdaj potegniti na plano lastni jaz in naše želje. Seveda tega ne naredimo brezglavo, temveč argumente trezno predstavimo in povemo, kaj si želimo in česa ne.

Na poslovnem področju pospravimo dokumentacijo, naredimo načrt možnih poslovnih sodelovanj in akcija! Že v marcu bi morali postoriti marsikaj na področju marketinga, v aprilu pa dokončno opustiti preživela orodja promocije, kjer se nič ne zgodi. Mesec je dober za tiste, ki razmišljate o novem poslu. Moramo pa narediti črto čez neplodna sodelovanja iz preteklosti.

Dobra psihična kondicija se bo kazala le tako, če bomo sposobni sebe postaviti v ospredje in se ne bomo obnašali kot žrtve okoliščin ali stokali naokrog o preteklih zmotah, da smo bili nemočni. Tudi samopodobo moramo malce okrepiti z večjim zavedanjem jaza in končno priti na plano v novi preobleki.

Ko april pogledamo v luči nove energije, se moramo zavedati, da imamo možnost uporabiti novo energijo in modrost preteklosti. Potrebam srca se pridruži potreba po meditaciji. na trenutke nas bo morda zaneslo v pretirano kritičnost do drugih. Nikakor pa se ne pustimo zvleči v stare prepire in negativnost, kajti gledati moramo naprej. Včasih se kakšen spor pač ne da rešiti in če ni naša naloga in naš spor, ne igrajmo razsodnika. Naš um je včasih naš gospodar, saj nas zapre v glavo in naredi vrtinec misli, ki ne sežejo do srca in notranjega občutka, da je čas, da zadevo končamo. Rešitev je praktično delovanje, razmislek o novem načrtu in novi ljudje v življenju.

Pišite si opomnike! Ideje naj bodo zabeležene, da boste lahko do njih dostopali, ko boste začutili potrebo. Proces pospravljanja naj se začne v glavi, v našem zavedanju lastne vrednosti in v srcu. Premaknite telo in razgibajte spodnje okončine, dihajte, delajte vaje za hrbtenico in začnite v prehrano uvajati zeleno zelenjavo. Ne zatiskajte si oči pred resnico in se vprašajte, česa niste želeli videti do sedaj. Nov pogled je nova energija in nova energija prinese vedno željo po premiku.

Klepetajte s srcem, načrtujte z umom in ozrite se vase, preden sodite druge. Včasih traja bolj dolgo, da se poslovimo od starega in naredimo nove temelje, vendar je to v aprilu skoraj edina naloga, ki jo imamo, zato ne odlašajte predolgo! Vrzite nova semena in rastlo bo. Ljubezen vedno daje najboljši pridelek. Če se je prebudil tudi vaš nov ustvarjalni duh, si dajte duška v prenovi doma, lastnega izgleda in bodite kreativni. Podarite oblačila, ki jih ne boste več nosili in pripravite omare na pomlad in nove barve. Najboljši navdih dobimo takrat, ko zaupamo lastnim občutkom, zato si upajte tvegati.

Barve meseca so zelena, rdeča, indigo in modra.

Pregovor meseca aprila: »Vsak dan je priložnost za učenje. Ko opazimo podrobnosti, začnemo tkati celoto! Ne obsodite se na medlost!«


Blanka Pušnik, numerologinja
Društvo Via3Vita
Nanoška ulica 26, 1000 Ljubljana
Telefon: 041 256 802
E-pošta: Via3Vita@gmail.com


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
NUMEROLOGIJA: Kaj nam prinaša september?

Numerološko nam kaže nove pobude in hkrati navdušenje, da prestopimo tisti most, ki nas vodi do aktivnosti. Pogoj je samo eden. Znotraj nas se mora porajati iskrena želja, da to tudi naredimo. Po eni strani bomo zmožni sebe presojati v ogledalu in se iskreno vprašati, zakaj odlašamo. Po drugi strani pa bomo včasih imeli slabo vest, da je tako dolgo trajalo, da smo postali sigurni vase. Število meseca septembra bo 2.



September nosi s seboj zaključke in zahtevo po odpuščanju. Hkrati pa novo navdušenje, ki ne sme biti samo kaprica. Izhajati moramo iz naše resnične potrebe, da na ljudi in dogodke pogledamo z drugimi očmi. Nečesa je nepreklicno konec. Čas je za nov pristop. Čustveno moramo nekatere stvari zaključiti do te mere, da bomo o njih razmišljali vedno manj in bomo sposobni potegniti iz njih nauk.

Otroci spet odhajajo v šolo. Nekateri prvič. Pojdimo še mi, saj je to nova izkušnja tudi za nas. Otrok vstopa v sistem in ne bomo več center njegovega dogajanja. Ne postanite kontrolorji voženj, temveč opazovalci njihovega procesa. Pustimo jim vznemirjenje in ne posegajmo v te občutke s preveč vprašanji in postavljanjem omejitev, kaj vse morajo postoriti. Naj se v to začetno obdobje zapeljejo z duhom nečesa novega. V miru naj se uvrstijo med vrstnike in vzpodbujajmo jih z ljubeznijo in se veselimo z njimi. Pravila bodo prišla malce kasneje. Ko se kakšen dan zaigrajo, jih ne prekinjajmo in neprestano motimo njihov tok misli. Ne sprašujmo jih:« Si lačen? Si žejen?« Ne opominjajmo jih neprestano na to, da je zdaj šola in bo treba zagrabiti za delo. Pravila postavimo bolj v naslednjem mesecu, ko se bo napolnil njihov doživljajski svet z novimi izkušnjami.

Neopazno si lahko tudi sami prikrojimo nekatera pravila, ki bodo potekala v prijetnem razpoloženju. Obredni odhod v posteljo, kratek klepet pred spanjem in občutek pomirjenosti s svetom, da je pravzaprav vse v redu. Kolikokrat si vzamete čas za občutek »vse je v redu«?



Vsi tisti, ki imate močan notranji naboj, da se mora ves čas nekaj dogajati, poiščite vsaj par minut na dan v sebi malce tišine, ko ne počnete nič. Divjanje vas ni vedno pripeljalo do rezultata, kajne? Samo izčrpani ste. Prihaja rutina in podzavestna priprava na menjavo letnega časa. Pospravite to, kar je nastalo v preteklosti, od julija naprej. Ne iščite dlak v jajcu. Ta mesec bomo včasih imeli občutek, da moramo vse analizirati, razčleniti, urediti, vzpostaviti nadzor in lahko bomo pretirano zaskrbljeni za nešteto stvari, ki se morda sploh ne bodo zgodile. Ta razpon med željo, da bi malce prisluškovali v notranjost in nujo, da vse postorimo, bo včasih kar malce naporen.
Velika mati in zavetnica nemočnih, bo v tem mesecu želela pod svoje okrilje in nadzor spraviti vse, ki jih dojema kot mladiče. V tem duhu lahko komu priskočimo na pomoč pri kakšnih opravilih. Sočustvovanju z ljudmi, ki se neprenehoma vrtijo v krogih, z vedno enakimi vprašanji, ljubeče postavimo mejo razpoložljivosti, kajti to je edini način, da najdejo odgovor znotraj sebe.

Odgovore lahko poiščemo tudi v aktivnem delovanju v dobro skupnosti. Ne bojte se izpostaviti in povedati vašega mnenja pred več ljudmi. Ocenite nekatere okoliščine in se vprašajte, če je res nujno, da posegate vanje in namesto drugih iščete rešitve. Posvetite se sebi. Prisluhnite prvim občutkom, ki se pripeljejo in uporabite to energijo za akcijo. Dostikrat bo to bližnjica do prave rešitve, čeprav ste že kar nekaj časa razmišljali o nekem problemu. Naj se vam ta notranji glas ne zdi čuden. Upajte si! Bodite smeli! Prepustite se navdušenju nad življenjem in zaupanju vase. Čas je!



Partnerstva mogoče malce zastanejo in se navidezno oddaljijo, kajti v hrupu vsakdana in rutine, se včasih marsikdo izgubi. Ste nesigurni vase, če je partner tiho? Najdite odgovor zakaj in poiščite tudi odgovor, zakaj čutite potrebo po neprestani interakciji z njim in kam v preteklost seže ta vaš občutek nesigurnosti in izgubljenosti. Napotek je preprost. Najprej prisluhnem sebi tudi na tem področju.

Pojdite v naravo. Premikajte se, razgibajte se. Obogatite se z barvami, zvoki in mirom. Znate za hip spustiti vajeti iz rok in zaupati?

Pregovor meseca: "In če prav ničesar ne ustvarjate, potem morda ustvarjate sebe." (Carl Jung)

 

Blanka Pušnik, numerologinja
Via3Vita, Društvo za razvoj osebnih potencialov in komunikacijskih veščin
Tel. št. 041 256 802
Mail: via3vita@gmail.com



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu