POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Končno novi igralec na trgu procesorjev
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Končno novi igralec na trgu procesorjev 
Nekdanja predsednica podjetja Intel, Renee James, je nedavno ustanovila lastno zagonsko podjetje Ampere Computing, ki je specializirano za izdelavo procesorjev, ki temeljijo na procesorski zgradbi ARM. Sedaj pa je prišel čas, ko je podjetje pripravilo prvi procesor, ki je namenjen za strežnike podatkovnih centrov. Za podjetje Ampere Computing ga je pripravilo podjetje TSMC, novost pa je izdelana s pomočjo 16-nanometrske tehnologije in proizvodnega procesa FinFET. Procesor Ampere bo na voljo v dveh različicah, in sicer s 16 procesorskimi jedri in 32 procesorskimi jedrni najvišje frekvence 3,3 gigaherca.

Podjetje Ampere Computing je s pripravo prve generacije lastnih procesorjev za strežniške sisteme dejansko pokazalo, da lahko na trg ponudi izdelek, ki je varčen z električno energijo, hkrati pa ponuja odlično zmogljivost za sprejemljivo oziroma konkurenčno ceno v primerjavi s konkurenco. Za nakup novih procesorjev podjetja Ampere Computing je namreč treba odšteti 470 evrov (vstopna različica) oziroma 727 evrov (najzmogljivejši model), medtem ko procesorji Xeon podjetja Intel dosegajo precej višje cene, in sicer do 1.540 evrov.

Pri tem velja še omeniti, da so se za nove procesorje Ampere že ogreli pri podjetju Lenovo, zato lahko že kmalu pričakujemo njihov prvi strežnik, opremljen z njimi. Ker podjetje Ampere Computing že razmišlja o možnosti, da bo pripravilo novo generacijo procesorjev, ki bodo temeljili na osnovi 7-nanometrske tehnologije, verjamemo, da bo na strežniškem področju v letošnjem letu še posebno pestro.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Zx2sQJbhnro


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu