POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ste namestili okuženo aplikacijo? Nemudoma preverite!
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Ste namestili okuženo aplikacijo? Nemudoma preverite! 
Uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android se dan za dnem spopadajo s škodljivimi programskimi kodami, saj njihovo število narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode za trenutno najbolj razširjen mobilni operacijski sistem postajajo vse bolj nevarne za uporabnike, z njimi pa se lahko okužimo tudi v primeru, da mobilne aplikacije prenesemo z uradnega spletnega portala Google Play. Na to so nas ponovno opozorili varnostni strokovnjaki podjetja Trend Micro, ki so nedavno razkrili, da so nepridipravi uspeli na spletni portal Google Play naložiti šest mobilnih iger in programov, ki so bili okuženi z nevarno zlonamerno programsko kodo, in sicer Flappy Birr Dog, FlashLight, HZPermis Pro Arabe, Win7imulator, Win7Launcher in Flappy Bird.

Varnostni strokovnjaki podjetja Trend Micro so v omenjenih aplikacijah našli zlonamerno programsko kodo MobSTSPY, katere ključni namen je kraja osebnih podatkov uporabnikov mobilnih naprav Android. Poleg tega so napadalci preko nje poskušali pridobili tudi prijavne podatke (uporabniška imena in gesla) do številnih spletnih storitev, kot sta na primer Facebook in Google. S to zlonamerno kodo naj bi se skupno okužilo več kot 100.000 uporabnikov mobilnih naprav Android širom sveta (skupno 196 držav), največ izmed njih pa je bilo lociranih na ozemlju Indije.

Podjetje Google je okužene mobilne aplikacije že odstranil s spletnega portala Google Play, v kolikor pa so jih uporabniki že namestili, jih morajo iz mobilne naprave kakopak izbrisati sami. Seznam okuženih aplikacij je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/2QraHcY. Če pa želite v prihodnje zmanjšati možnost okužbe, na mobilno napravo nameščajte zgolj tisto programsko opremo, ki jo resnično potrebujete. Poleg tega pred namestitvijo preverite pravice dostopa, ki jih zahteva mobilni program. Pri tem seveda ne smete pozabiti na namestitev protivirusne rešitve in na posodabljanje mobilnega operacijskega sistema, če je posodobitev za vašo mobilno napravo sploh na voljo.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=QxEpued61OI


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu