POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Windows 10: kaj nam bo prinesla aprilska posodobitev?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Windows 10: kaj nam bo prinesla aprilska posodobitev? 
Operacijski sistem Windows 10 je med nami prisoten vse od julija 2015. Na račun številnih izboljšav močno pridobiva na priljubljenosti tako med uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov kot tudi med uporabniki drugih naprav. Z novo posodobitvijo naj bi ta postal še boljši, saj bo prinesel vrsto novih možnosti in izboljšav. Gre za posodobitev Windows 10 19H1, ki bo za prenos na voljo aprila letos, zato ji bo podjetje Microsoft dodelilo kar oznako April 2019 Update.

Posodobitev April 2019 Update bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 prinesla številne nove možnosti, vključno s povsem novim grafičnim vmesnikom z novimi temami. Microsoft bo poskrbel še za ločitev digitalne asistentke Cortana z iskalnim poljem in za možnost odstranitve določenih aplikacij, ki jih doslej ni bilo mogoče odstraniti. Zagotovljena bo tudi privzeta podpora za formate RAW, kar bo zagotovo razveselilo napredne uporabnike.

Posodobitev April 2019 Update za operacijski sistem Windows 10 bo prinesla še novost, ki naj bi poenostavila tako nadgradnje kot uporabo samega sistema. Operacijski sistem Windows 10 bo namreč rezerviral okoli sedem gigabajtov prostora na pomnilniški enoti, kjer bo nameščen. Omenjeni prostor bo uporabljen za prenos namestitvenih datotek, shranjevanje začasnih datotek ter samega operacijskega sistema in različnih drugih podatkov, ki niso namenjeni takojšnji uporabi.

Potezo "prisilne" rezervacije prostora na pomnilniškem mediju pri podjetju Microsoft opravičujejo s tem, da lahko pride v primeru pomanjkanja prostora na trdem disku do nestabilnega delovanja tako operacijskega sistema Windows 10 kot nameščenih aplikacij. Ta diskovni prostor bo uporabniku skrit, z njim pa bo v celoti upravljal operacijski sistem Windows 10, vključno z brisanjem nepotrebnih datotek. Sistem bo lahko rezervirani prostor na disku še dodatno povečal, kar bo bolj kot ne odvisno od načina uporabe sistema s strani uporabnika.

Vir: RN
Video: https://www.youtube.com/watch?v=1McwBfrFci4


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu