POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Božič tudi za živali
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Božič tudi za živali 
    
Božič tudi za živali



Mnogi kristjani in drugi ljudje se bodo za božič zbrali v krogu svojih družin in se veselili Jezusovega rojstva. Miza in božično drevo se bosta šibila pod darili in dobrotami, za božično kosilo bo pri mnogih tudi meso. Zaželeli si bodo tudi vesele in srečne božične praznike. Ali bo božič vesel in srečen tudi za živali? Za mnoge prav gotovo ne. Za mnoga živa bitja je torej božični čas obdobje neizmernega strahu, trpljenja in smrti. Eni se veselijo, drugi umirajo. Z živalmi se praznuje rojstvo tistega, ki je bil prijatelj živali, se zanje boril na vsakem koraku, striktno živel po zapovedi Ne ubijaj in učil, da ta zapoved velja tudi v odnosu do živali.

Živali so mu ob rojstvu nudili zavetje. Bile so edine, ki so Jezusa ob njegovem rojstvu sprejele medse in ga grele. To dejstvo je za mnoge prijatelje živali etični imperativ, da spoštujemo in varujemo živali kot svoja sobitja, ki imajo dušo, dostojanstvo in pravico do življenja, svobode, življenjskega prostora in hrane. Po spisih, ki so bili dolga leta prezrti, je Jezus osvobodil ujete ptice, posvaril mučitelja konj in opominjal gonjača kamel, naj živali ne pretepa, temveč naj ravna z njimi kot z brati.

Kaj bi rekel Jezus danes, ko v njegovem imenu ubijajo živali za praznovanje njegovega rojstva? Odgovori na to vprašanje bodo seveda različni, vsekakor povezani z načinom razmišljanja in s tradicijo. Seveda izbiro prepuščam vam, spoštovane bralke, bralci, ampak praznovanje, druženje ob gurmanski hrani je možno tudi brez mesa.

  



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Tudi živali so del božiča. Vendar, tako kot vsak človek, so tudi živali prišle na zemljo z določenim namenom. Ene so pač na svetu zato, da nam služijo za hrano. Ni pa prav, da človek kakorkoli muči živali in jih pobija, če to ni potrebno. Človek pač mora včasih skrbeti za ravnotežje v naravi, vendar te svoje naloge ne sme zlorabiti.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
živali inajo ta čas v leu res veliko težav.... tu so še vsi ti poki petard in raket......... saj še človek ni varen pred njimi kaj šele živali..... en fant iz moje bivše šole je vrgel baje petardo moji bivši sošolki pod noge.......... k sreči ni bilo nič a to ti da misliti... če si upa vreči prižgano petardo človeku pod noge...... kaj vse si še pol upa..........
 Mad  Mad  Mad

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu