POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Čokolada preprečuje možgansko kap
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Čokolada preprečuje možgansko kap 
Raziskava nemških znanstvenikov je pokazala, da že majhna količina čokolade na dan znižuje krvni pritisk in tako preprečuje možgansko kap.
V univerzitetni bolnišnici v Kölnu so zdravniki opazovali 44 ljudi, starih od 56 do 73 let, ki so imeli težave s povišanim oziroma visokim krvnim pritiskom.

Ugotovili so, da dnevno uživanje samo šestih gramov temne čokolade, ki ima 30 kalorij, občutno zniža raven krvnega pritiska.

Že prej so strokovnjaki vedeli, da temna čokolada pozitivno vpliva na težave z visokim krvnim pritiskom, saj vsebuje veliko kakava in flavanola. Razlika je v tem, da so doslej verjeli, da bi morali, če bi hoteli doseči znižanje pritiska, pojesti večje (oziroma velike) količine čokolade. To bi pomenilo tudi, da bi se vsi pozitivni učinki zaradi maščob in sladkorjev v čokoladi izničili. A zdaj so te trditve ovrgli, saj se pri nobenem izmed bolnikov ni povečala količina sladkorja v krvi in tudi zredil se ni nihče.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Čokolada in stari Finci z roko v roki
Finski znanstveniki so opravili raziskavo na moških, ki so se rodili med letoma 1919 in 1939 in ki zelo radi jedo sladkarije.

                              
Raziskovalci so želeli izvedeti, kako različne sladkarije pripomorejo k psihičnemu zdravju starejših ljudi. Ugotovili so, da imajo starejši Finci raje čokolado kot druge sladkarije. V raziskavi so ugotovili, da se zaradi tega počutijo bolje.
Ljubitelji čokolade so manj tarnali nad osamljenostjo, bili so bolj veseli, imeli so načrte za prihodnost in so redkeje obolevali za depresijo. Povprečna starost ljudi, vključenih v raziskavo, je bila 76 let.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu