Sestavine:
10 jajc
1 srednje veliko čebulo
500 g mešanega mletega mesa
100 g mešanice za paniranje
sol
beli poper
1 žličko ne preostre gorčice
4 žlice moke
1 kg maščobe za cvrenje
500 g stebelne zelene
250 g pora
1 veliko kislo jabolko
4 žlice vinskega kisa
4 žlice olja
nekaj solatnih listov
nekaj žajbljevih lističev
peteršilj za okras
Priprava:
Jajca kuhamo 10 minut. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Mleto meso, čebulo, 3 žlice mešanice za paniranje in 1 jajce zgnetemo v gladko maso, ki jo pikantno začinimo s soljo, poprom in gorčico. Jajca oplaknemo z mrzlo vodo, jih nekoliko ohladimo in olupimo. Vsako jajce ovijemo v mesno zmes. Preostali 2 jajci stepemo. V mesno zmes ""oblečena"" jajca najprej povaljamo v moki, nato v stepenih jajcih in nazadnje v preostanku mešanice za paniranje. V visokem loncu ali cvrtnjaku razgrejemo maščobo na 180 stopinj in v njej po porcijah ocvremo mesna jajca. Damo jih na kuhinjski papir, da se odcedijo in ohladijo. Zeleno in por očistimo, operemo in odcedimo. Gomoljno zeleno grobo naribamo, stebelno narežemo na obročke. Na tanke obročke narežemo tudi por. Jabolko operemo, razrežemo na četrtine in odstranimo peščišče. Četrtine še enkrat prerežemo in vsak kos narežemo na tanke rezine. Zmešamo kis, sol in poper, vmes vtepamo olje. Omako pomešamo z zelenjavo. Solatne liste operemo, odcedimo in z njimi obložimo pladenj. Nanje razporedimo zelenjavo in ocvrta jajca.
Čas priprave: 60 minut
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!