POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Bujta repa
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Bujta repa 



500 g kisle repe

400 g mesnatih svežih kosti (hrbtiščne)

60 g prosene kaše

50 g svinjske masti

50 g čebule

20 g česna

20 g moke

10 g mlete rdeče paprike

lovorjev list, nekaj zrn popra, sol, majaron

V lonec damo oprano kislo repo, ki ji med kuhanjem dodajamo začimbe: lovorjev list, nekaj zrn popra, česen in majaron ter hrbtiščne kosti. Ko je vse že skoraj mehko, dodamo oprano proseno kašo, ki mora ostati na površini, da se ne prime posode. Ko je kaša kuhana, naredimo iz maščobe in moke svetlo prežganje z dodatkom čebule in mlete rdeče paprike, ga razmešamo z mrzlo vodo in vlijemo na kuhano repo in kašo. S hrbtišča poberemo meso in ga damo v repo. Vse skupaj še prevremo in po potrebi začinimo. Bujta repa je kulinarična posebnost, ki je tesno povezana s kolinami in je obvezen sestavni del kosila ali večerje. Bujta pomeni ubita, ker so ubili prašiča. Jed je lahko samostojna ali se po potrebi pogreva. Zraven bujte repe radi postrežejo krvavice (ajdove, prosene, krvave), pečenko, na Dolenjskem pa rečico. Sodobne prehranjevalne navade zahtevajo pri pripravi manjšo porabo maščob.

 



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu