Sestavine:
Sladka smetana 7,5dl
Čokolada - jedilna 350g
Kakav v prahu 20g
Sladkor - beli 150g
Jajce - kokošje 4 kom
Olje - sončnično 8 žlic
Pšenična bela moka 100g
Pecilni prašek 1 čajna žlička
Konjak 6 žlic
Marmelada 200g
Sladkor - v prahu
Priprava
En dan prej pristavimo sladko smetano, da zavre. Odstavimo in primešamo na koščke razdrobljeno čokolado, da se raztopi. Čokoladno smetano postavimo na hladno.
V manjšem loncu pristavimo 8 žlic vode in 15 g kakava. Mešamo, da zavre, nato tekočino ohladimo.
Medtem penasto umešamo rumenjake s 50 g sladkorja. Dodamo olje in vse skupaj primešamo k kakavu.
Vzamemo beljake in stepemo trd sneg. Med stepanjem dodajamo sladkor.
Sneg primešamo rumenjakom in kakavu. Na vrh presejemo moko in pecilni prašek. Zmes narahlo premešamo.
Tortni model s premerom 24 cm obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo testo.
Pečico segrejemo na 175 stopinj in pečemo 35 do 4o min.
Naslednji dan torto dva krat prerežemo in vse plasti navlažimo s konjakom.
Spodnji dve plasti namažemo z višnjevo marmelado. Da bomo lažje oblikovali torto, damo prvo spodnjo plast torte na pladenj, okrog nje pa sklenemo obroč tortnega modela.
Tri četrtine ohlajene čokoladne smetane stepemo z električnim mešalnikom v rahlo kremo.
Na spodnjo plast torte nanesemo 1/3 čokoladne kreme. Pokrijemo z drugo tortno plastjo in porabimo še 1/3 kreme. Pokrijemo s tretjo plastjo in namažemo s preostalo kremo.
Torto postavimo za 1 uro v hladilnik. Medtem stepemo še preostalo smetano in odstranimo obod. Torto po robu namažemo s kremo. Na vrhu posujemo naribano čokolado, potresemo preostali kakav in 1/2 žličke sladkorja v prahu.