|
Stran 1 od 1
|
Avtor |
Sporočilo |
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Enolončnica z mletim mesom
Sestavine: 40 dag mletega mesa, 1 velika čebula, 3 stroki česna, 3 korenčki, 1 peteršilj, 15 dag graha, 15 dag koruze, 2 krompirja, 1 manjši por, sol, poper, olivno olje, vino, moka, kisla smetana.
Na olivnem olju prepražimo čebulo in ko postekleni, jo zalijemo z malo vina, posolimo, popramo in dušimo nekaj minut. Dodamo mleto meso in mešamo, da lepo porjavi.
Dodamo jušno kocko in zalijemo z malo vode. Ko ta izpari, dodamo na kocke narezan korenček in krompir ter korenino peteršilja. Dušimo. Potem dodamo na drobno sesekljan por. Ko je krompir mehak, dodamo še grah in koruzo.
Vse dobro premešamo, dodamo mešanico moke, vode in kisle smetane. Ko zavre, dodamo še sesekljan peteršilj.
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
18 Okt 2007 21:20 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Enolončnica s piščančjimi bedri
Sestavine: 2 stebli zelene, 5 korenčkov, 2 pora, 1 čebulo, klinčke, lovorov list, 2 litra kokošje juhe, 1 vejico rožmarina, sol, poper, 6 piščančjih beder, 100 g riža, 1 žlička drobnjaka.
Zeleno, korenček in por temeljito očistimo, operemo, osušimo in narežemo na koščke. Čebulo olupimo in zabodemo vanjo klinčke ter lovorjev list. V juho damo zeleno, korenček, por, čebulo, vejico rožmarina, sol in poper ter zavremo.
Juho kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut. Dodamo oplaknjena
piščančja bedra in riž ter kuhamo 15 minut.
Enolončnico potresemo še z nasekljanim drobnjakom in postrežemo.
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
17 Nov 2007 21:04 |
|
|
|
Danes je 25 Dec 2024 08:15 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 1
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|