Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
BOGRAČ
Priprava
Čebulo olupimo in sesekljamo.
Slanino na drobno sesekljamo.
V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in slanino.
Svinjsko in goveje meso narežemo na koščke in ga dodamo v lonec k čebuli.
Vse dobro prepražimo, nato pa dodamo mleto rdečo papriko, paradižnikovo mezgo in lovorjev list.
Prilijemo vodo, solimo in popramo.
Proti koncu kuhanja dodamo še olupljen in na kocke narezan krompir, kumino in strt česen.
Bograč kuhamo še približno 40 minut.
Sestavine
Čebula 800g
Slanina 100g
Olje - sončnično 1 žlica
Govedina - bočnik 400g
Svinjina - stegno 400g
Mleta rdeča paprika 50g
Paradižnik - mezga 50g
Lovorov list
Sol
Poper
Krompir 500g
Česen 3 stroki
Kumare 0,5 žlice
Pripomočki
Deska za rezanje
Nož
Lonec
Štedilnik [ kupi ]
Nož za lupljenje
Stiskalnik za česen
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|