|
Stran 1 od 1
|
Avtor |
Sporočilo |
sercul
Pridružen/-a: 27.10. 2009, 11:37
Prispevkov: 6
|
Kakšen/čigav kruh kupujete?
Živjo!
Mene pa zanima, kakšen in čigav kruh največkrat kupujete? Kako se odločite v trgovini, kateri hlebec/štruco boste kupili, saj jih na policah kar mrgoli? Kaj Vam je najbolj pomembno ko kupujete kruh? Vsem ki boste odgovarjali, že vnaprej hvala, saj mi boste pomagali pri pisanju moje diplomske naloge:))
|
27 Okt 2009 11:44 |
|
|
Ariel
Gost
|
Lepo pozdravljen/a med nami, sercul, lepo, da si se nam pridružil/a (ne vem, kakšnega spola si ). Veseli bomo, če se nam prideš predstavit še v kotiček SPOZNAJMO IN PREDSTAVIMO SE .
Kar pa se kruha tiče ... najraje ga pečem sama , tako vsaj vem, kaj je v njem. Če pa ga že kupujem, pa izbiram temne kruhe iz polnozrnate moke in z vidnimi semeni ( sončničnimi, bučnimi, lanenimi ...) , pa še pri teh dostikrat ne vem, če ni moka le pobarvana, semen pa le za vzorec . Dandanes je v tudi "zdravih" kruhih toliko kemije , da se jim je po moje najbolje izogniti in se raje lotiti domače peke, moko pa nabaviti kje v kakšnem mlinu ali pri bližnjem kmetu . Takšen domač kruh se lahko tudi dalj časa hrani v zamrzovalni skrinji , zato je bolj smotrno delati žemljice, štručke, kifeljčke ali bombetke, ki se hitreje odtajajo, okus in izgled pa ostaneta enaka . Pa v testo lahko vmesiš, karkoli želiš, n.pr. orehe, skuto, jajca, ocvirke, zelišča, krompir ..., ali si preprosto izmisliš in ustvariš čisto svoj kruh ... možnosti je nešteto !
Kakšen kruh pa ti kupuješ?
LP Ariel
|
27 Okt 2009 12:43 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
27 Okt 2009 21:33 |
|
|
sercul
Pridružen/-a: 27.10. 2009, 11:37
Prispevkov: 6
|
Hey!
Hvala vama za odgovore, bodo pomagali...pa še se priporočam...tko da folk: razpište se:)))
Jaz osebno raje jem prepečenec ali Crispy kruhke. Sej veste...kruh redi...kaj čm...blondinka...
Od kruha pa imam najraje kakšne specialne žemlje (črne, posute, ciabatte,...), doma pa pretežno kupuje-jo/mo bel kruh.
Kupujem ga velikrat v pekarni, saj tam delam , pa v Tušu (franšizi blizu doma), pa v eLeclercu, redko v Mercatorju ali Sparu.
LP
|
27 Okt 2009 23:46 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
[/b] Sercul a veš, da v šparu tudi jaz ne kupujem več kruha, ker prenašajo okrog kot 100 hudičev. Narezan kruh imajo star kake tri dni pod svežega, čez rok pa ga dajo za 50% nižjo ceno. Groza. Zdaj kupujem kruh v dunajski pekarni in povem ti, da imajo božanskega.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
31 Okt 2009 16:46 |
|
|
sercul
Pridružen/-a: 27.10. 2009, 11:37
Prispevkov: 6
|
Definiraj božanski ???
Zakaj je po tvojem mnenju boljši??
|
04 Nov 2009 23:25 |
|
|
mati1
Pridružen/-a: 20.10. 2009, 01:39
Prispevkov: 128
Kraj: Prekmurje
|
Jaz ga pečem v kruhomatu, največkrat iz že pripravljene zmesi, ki jo kupujem v Hoferju.
Preizkusila sem vse od belega, mlečnega, s sončničnimi semeni, bučnimi pečkami, vsi so dobri.
Tu blizu mene je mlin a se še nisem odpravila tja po moko, da spečem original domač kruhek.
|
05 Nov 2009 00:53 |
|
|
sercul
Pridružen/-a: 27.10. 2009, 11:37
Prispevkov: 6
|
Men pa iz kruhomata niso preveč... no OK prvi dan ja, pol so pa hitr suhi...
Kolk pa kej stane zmes za kruh?? Nisem nč na tekočem..
Moja mami speče dobrga, da notr olivno olje, pa na dno pekača položi liste od zelja
|
05 Nov 2009 23:31 |
|
|
mati1
Pridružen/-a: 20.10. 2009, 01:39
Prispevkov: 128
Kraj: Prekmurje
|
sercul
Jaz navadno pečem beli kruh iz mešanice ki jo kupim v Hoferju. Zdaj je že več ko pol leta ni bilo, zato sem kupovala različne pripravljene mešanice moke za peko kruha. Povem ti ,da so vse odlične in kruh ni suh po par dni ,samo takoj, ko se ohladi, se ga mora dati v PVC vrečko.
Takoj , ko ga vzamem iz kruhomata ga pokrijem s kuhinjsko krpo , da se ohladi, ohlajenega pa v vrečko kjer ostane svež 2-3 dni.
Cena za 1kg moke je 0,96€.
|
14 Nov 2009 15:15 |
|
|
Mister somebody
Pridružen/-a: 01.04. 2010, 15:00
Prispevkov: 56
Kraj: Ljubljana
|
Lep pozdrav vsem skupaj...
Sam sem preden sem se "izobrazil" seveda najraje jedel bel kruh, ko pa sem izvedel za kruh iz pirine moke jem večinoma samo še tega. V mnogih trgovinah sicer piše na etiketi pirin kruh, ki pa je v resnici mešan in konec koncev te mal našponajo po domače povedano.
|
01 Apr 2010 15:04 |
|
|
TULIPAN
Gost
|
Kr ornk ns šponajo mister Mister tapata , še clo farbajo ga eni pa not mešajo use sorte švajneraja , sam deb ja fajn biu za vid't, pa deb ostou en cajt kukr frišn , kva bo pa nš ževošc na to djav jm pa onegavov one dol vis ke do kolen, švajneraj na kvadrat . Jest sm se pa nauču kr sam testo za krh skp spackat pa spečt , ja od pire je tanarbulš, po nemu me tut nč prdci ne matrajo , po tabeumu pa take rafale spušam kt deb' biu na soršk front
TULIPAN
|
01 Apr 2010 16:26 |
|
|
Ariel
Gost
|
Ja, res, tudi jaz sem prišla do spoznanja , da je od živil, ki krasno izgledajo in omamno dišijo, najbolje zbežat stran . Le preljubi bogec ve, koliko barve, umetnih sladil, konzervansov, aromatičnih snovi in drugih kemikalij so nametali noter , da bi šel izdelek bolje v prodajo . Če hočemo biti zdravi, si moramo pričeti peči in kuhati sami, drugega izhoda ne vidim . Malo me tudi skrbi, kako si bodo ljudje za velikonočne praznike kvarili želodce s kupljeno potico (konzervansi) , prekajenim mesom in pobarvanimi jajci , saj tudi barve (kupljene) za pirhe niso povsem neškodljive !
LP Ariel
|
01 Apr 2010 16:46 |
|
|
Mister somebody
Pridružen/-a: 01.04. 2010, 15:00
Prispevkov: 56
Kraj: Ljubljana
|
A pa kdo ve, a te "moke", ki jim dodaš samo vodo, počakaš tri ure in kruh je narejen so v redu? Nikol sicer nisem pekel kruha sam doma zato tudi ne vem, kaj piše na etiketi te moke oz. mešanice?
|
01 Apr 2010 20:16 |
|
|
Ariel
Gost
|
Kruh speči sploh ni nobena umetnost, sploh če imaš kruhomat (ni škodljiv, če na to misliš s svojim vprašanjem) . Hja ... kar pa se mok tiče, pa mislim, da enostavno nimamo druge izbire, kot da jim zaupamo . Če pa imaš srečo, da si lahko nabaviš moko v kakem mlinu ali pri kmetu, pa še toliko bolje !
LP Ariel
|
01 Apr 2010 20:23 |
|
|
mati1
Pridružen/-a: 20.10. 2009, 01:39
Prispevkov: 128
Kraj: Prekmurje
|
Jaz že skoraj štiri leta pečem kruh v kruhomatu, kupujem pripravljeno mešanico v Hoferju, zaenkrat ni čutiti, da bi bilo karkoli narobe s to moko.
Sem jo pa nekajkrat kupila tudi v mlinu v Veržeju pa ni bilo opaziti bistvene razlike.
V Hoferju imajo polnozrnato moko več vrst, to je zelo zdravo, črno moko in seveda tudi belo in moko za masleni ali mlečni kruh ta zadnja je zelo sladka in je bolj primerna za testo za kako potičko.
|
01 Apr 2010 20:34 |
|
|
|
Danes je 12 Dec 2024 18:19 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 1
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|