Kisla krompirjeva juha z mesom iz tünke (foto juha)
Potrebujemo (za štiri osebe)
50 dag krompirja
2 večja korenčka
10 dag kuhanega fižola
1 manjšo čebulo
3 stroke česna
kumina, lovor
20 dag mesa iz tünke
2 žlici moke,
sol, poper, kis
šopek drobnjaka
Krompir zrežemo na drobne kocke, korenček ostrgamo in zrežemo na kolobarje, čebulo in česen drobno sesekljamo. Vse skupaj damo v primerno posodo, zalijemo z vodo, dodamo kumino in lovor ter damo kuhat. Ko zavre, primešamo še fižol in na kocke zrezano meso iz tünke. Pustimo na zmernem ognju, da je krompir povsem kuhan, potem naredimo podmet iz nekaj žlic vode, moke in kisa. Juha naj še enkrat prevre, potem jo po potrebi solimo in popramo, tik preden postrežemo, jo še potresemo z drobnjakom.

_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!