POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 3 od 3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
piščanec, puran
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Bom ti napisala, ko bom poskusila to reč naredit, ali je bilo dobro družinskim članom. Surprised  Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
CSIRKE PAPRIKAŠ

MADŽARSKO KUHINJO NAJBOLJE POZNAMO PO GOLAŽU, PAPRIKAŠU IN DRUGIH PAPRICIRANIH JEDEH TER PALAČINKAH IN ODLIČNIH SLAŠČICAH. PRIVOŠČIMO SI CSIRKE PAPRIKAŠ!

Za 6 oseb potrebujemo!

2 žlici  mlete sladke paprike
1  svežo rdeča paprika
sol in poper
600 g olupljenega paradižnika (lahko iz pločevinke)
1,5 kg  na kose narezanega piščanca
2 žlici  masti (ali olja)
2 stroka  česna
2  sesekljani čebuli
1 skodelico (2,5 dl)   iste piščančje juhe
1/2  skodelice kisle smetane
1 žličko moke



1. V široki posodi segrejemo maščobo, dodamo mleto sladko papriko, mešamo in pražimo 1 minuto. Nato dodamo sesekljano čebulo, ko čebula postekleni, pa dodamo še kose piščanca in narezano svežo papriko. Pokrito dušimo nekaj minut, dodamo narezan paradižnik, pretlačen ali sesekljan česen, prilijemo juho, solimo in popramo. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 1 uro.
2. Ko je meso mehko, v skodelici zmešamo kislo smetano in moko, vmešamo v jed, prevremo in odstavimo. Jed ponudimo z vlivanci, vodnimi žličniki ali s kuhanim krompirjem.  



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 3 od 3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu