|
Stran 3 od 3
|
Avtor |
Sporočilo |
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
19 Mar 2011 23:29 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
CSIRKE PAPRIKAŠ
MADŽARSKO KUHINJO NAJBOLJE POZNAMO PO GOLAŽU, PAPRIKAŠU IN DRUGIH PAPRICIRANIH JEDEH TER PALAČINKAH IN ODLIČNIH SLAŠČICAH. PRIVOŠČIMO SI CSIRKE PAPRIKAŠ!
Za 6 oseb potrebujemo!
2 žlici mlete sladke paprike
1 svežo rdeča paprika
sol in poper
600 g olupljenega paradižnika (lahko iz pločevinke)
1,5 kg na kose narezanega piščanca
2 žlici masti (ali olja)
2 stroka česna
2 sesekljani čebuli
1 skodelico (2,5 dl) iste piščančje juhe
1/2 skodelice kisle smetane
1 žličko moke
1. V široki posodi segrejemo maščobo, dodamo mleto sladko papriko, mešamo in pražimo 1 minuto. Nato dodamo sesekljano čebulo, ko čebula postekleni, pa dodamo še kose piščanca in narezano svežo papriko. Pokrito dušimo nekaj minut, dodamo narezan paradižnik, pretlačen ali sesekljan česen, prilijemo juho, solimo in popramo. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 1 uro.
2. Ko je meso mehko, v skodelici zmešamo kislo smetano in moko, vmešamo v jed, prevremo in odstavimo. Jed ponudimo z vlivanci, vodnimi žličniki ali s kuhanim krompirjem.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
24 Nov 2013 17:36 |
|
|
|
Danes je 24 Dec 2024 20:17 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 3 od 3
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|