POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Kosilo
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Kosilo 
Prežgankina juha, rižota z belim kokošjim mesom, solata.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Drugi dan

Bučke v palačinkinem testu, paradižnikova solata, kompot



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Tretji dan

Kokošja juhica, piščančji paprikaš in pire krompir.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Četrti dan!

Goveja juha, dušen riž, pečenka, zelena solata, puding



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Peti dan!

Fižolova enolončnica, kruh



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Šesti dan!

 Kruhovi cmoki, goveji zrezki v omaki in solata.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Sedmi dan!

Piščančji file v smetanovi omaki, dušen krompir in solata.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Osmi dan!

Blitvini zvitki, solata, kompot



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Deveti dan!

Polnjena jajca za noč čarovnic



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Deseti dan!

Pita s pršutom in gorgonzolo
Okusno pito pripravite takrat, ko pričakujete obiske ali pa kar tako. Tokrat s pršutom, gorgonzolo in češnjevimi paradižniki.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
11 dan!

Enolončnica z ješprenjčkom in govedino.

Recept!Sestavine za 4 osebe
300 g govedine
150 g ješprenjčka (biserni ječmen)
2 žlici olja
2 stroka česna
1 čebula
2 stebli zelene
3 korenčki
2 paradižnika
50 ml pasiranega paradižnika
1,2 l goveje jušne osnove
0,5 žličke soli
2 ščepca mletega popra


Priloga

Rženi kruh
Rženi kruh

Priprava
1
Čebulo in česen olupimo, operemo in drobno nasekljamo. Korenje in zeleno očistimo, operemo in narežemo na kocke. Paradižnik operemo, mu odrežemo peclje in zelene dele, nato pa ga narežemo na manjše koščke. Ješprenjček preberemo in operemo v hladni vodi, nato pa dobro odcedimo. Meso operemo, osušimo in narežemo na 2 cm velike kocke.
2
V večjem loncu segrejemo olje. Dodamo meso, česen, čebulo, zeleno in korenje. Na zmernem ognju mešamo in pražimo 7 do 10 minut. Dodamo paradižnikove koščke in pasiran paradižnik, dobro premešamo in kuhamo še 3 do 4 minute. Prilijemo jušno osnovo in dodamo ješprenjček.
3
Lonec pokrijemo, znižamo temperaturo in kuhamo 45 do 55 minut. Enolončnico občasno pomešamo. Po okusu jo dosolimo in popopramo. Preden enolončnico odstavimo s kuhalnika, poskusimo, če je ješprenjček že dovolj mehak.
4
Pripravljeno enolončnico razdelimo na krožnike in postrežemo z rezinami domačega kruha.
Dodatni nasveti
Namesto ješprenjčka lahko uporabimo ješprenj, ki pa ga moramo pred kuhanjem za vsaj nekaj ur (še bolje - čez noč) namočiti, pa tudi čas kuhanja je treba podaljšati na 2 uri. Za pripravo enolončnice bi morali ječmen vnaprej ločeno na pol skuhati.

Če je enolončnica pregosta, jo razredčimo z vodo.
Okus enolončnice lahko obogatimo z nasekljanim peteršiljem, katerega pred serviranjem posujemo po pripravljeni enolončnici.
Hranilne in energijske vrednosti
Vrednosti so zgolj informativne narave. Lahko pa so vam v pomoč pri pripravi uravnoteženih obrokov, pri načrtovanju posebne diete ali hujšanja. Vrednosti so izračunane na 100 g jedi ter na porcijo.




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
12 dan!

Piščančje prsi s pršutom, solata, jabolčna čežana.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
13 dan!

RIŽOTA Z BUČO IN JURČKI

600 g zimske buče
2 žlici olivnega olja
2 ščepca soli
80 g masla
1 srednje velika čebula
300 g riža (carnaroli ali arborio)
240 ml suhega belega vina
1 l piščančje jušne osnove (piščančje ali zelenjavne)
25 g naribanega parmezana
100 g jurčkov
2 ščepca sol
1 ščepec mletega popra

1
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Bučo očistimo (odstranimo semena in mrežasto membrano), operemo in narežemo na krhlje. Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo bučne krhlje. Prelijemo jih z malo olivnega olja in rahlo posolimo. Pekač za približno 35 do 45 minut potisnemo v ogreto pečico (bučne kose pečemo toliko časa, da se povsem zmehčajo). Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se bučni kosi nekoliko ohladijo.
2
Bučno meso postrgamo (lupino zavržemo), stresemo v skledo in z vilicami dobro pretlačimo. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Jurčke očistimo in obrišemo z vlažno krpico. V večjo kozico vlijemo jušno osnovo in jo na zmernem ognju počasi zavremo, nato pa znižamo temperaturo in jo na nizki temperaturi ohranjamo vročo.
3
V kozici razpustimo 50 g masla, na katerem posteklenimo čebulo. Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo dve do tri minute, da postekleni. Zalijemo z vinom in ob nenehnem mešanju kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da vino izpari.
4
Riž nato zalijemo z eno ali dvema zajemalkama vroče jušne osnove. Jušne osnove mora biti samo toliko, da je ves riž prekrit. Mešamo, dokler riž ne vpije vse tekočine, nato pa ga ponovno zalijemo z jušno osnovo. Naslednjih 15 do 20 minut nadaljujemo z mešanjem riža in postopnim prilivanjem jušne osnove.
5
Nato v riž vmešamo pretlačeno bučno meso. Na zmernem ognju med mešanjem kuhamo še 2 minuti.
6
Ko je rižota že lepo kremasta, riž pa še nekoliko čvrst, v riž vmešamo parmezan in preostalo maslo. Kozico odstavimo s kuhalnika, pokrijemo in pustimo, da rižota počiva 4 minute.
7
Jurčke narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olivno olje, na katerem na hitro prepražimo rezine jurčkov. Jurčke po okusus začinimo s poprom in soljo.
8
Rižoto serviramo na krožnike. Na vrh položimo nekaj prepraženih jurčkov in pripravljeno jed postrežemo.

  



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
14 dan!

PERESNIKI Z OMAKO IZ MLETEGA MESA, solata

Predvidevam, da to zna skuhat vsak.  
Surprised  Surprised



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
15 dan!

 Juha, ocvrti piščančji zrezki, dušen krompir in solata.
Wink



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu