
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – pripomočki:
2 večji plastični posodici
električni mešalnik
pekač
jedilna žlica
metlica za stepanje
peka papir
1 manjša plastična posodica
jedilna žlica
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – sestavine:
Biskvit:
1 skodelica sladkorja (2 dl)
1 jajce
1 skodelica mletih orehov
1 skodelica mleka
1/2 skodelice olja
1 skodelica moke
1 pecilni prašek
Krema:
1 vaniljev puding
20 dag margarine
3 žlice sladkorja v prahu
3 dl mleka
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – postopek:
Penasto zmešamo jajce s sladkorjem in počasi dolivamo olje.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peka papirjem ter vanj vlijemo pripravljeno zmes. Damo peči v predhodno segreto pečico. Pečemo 20-30 minut na 180 stopinjah Celzija.

Pečen biskvit ohladimo. Pripravimo kremo. Po navodilu skuhamo puding.
Ohlajenemu pudingu dodamo sladkor v prahu ter margarino. Dobimo gosto kremo, ki jo namažemo po biskvitu.

Po kremi posujemo še čokolado v prahu ter damo pecivo za dve uri v hladilnik.

Prijetno sladkanje!
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!