Celega srednje velikega piščanca opereš in ga osušiš. Ne osoljenega položiš na hrbtno stran v pekač,v katerega si pred tem potrosil okoli 1 kg grobe morske soli. Vstaviš v pečico in naj se peče okoli 2 ure pri 180stopinj,ko postane zlatorumene barve je gotov in hrustljav.
Piščanec za gurmane.Kot priloga je lahko restan krompir in solata.
Srečko, potem bomo pa več soli pojedli zraven kakor skozi celo leto.
Brez skrbi piščanec se navleče soli ravno ,da je prav.Sol se zapeče na pekač,katero se z lahkoto odstrani,Okus piščanca je čudovit.Moja družina je navdušena in tudi prijatelji,katerim sem povedal recept.
Danes je 13 Nov 2024 20:05 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu