POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Piščančja bedra z vinom in gobami
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Piščančja bedra z vinom in gobami 
Sestavine: 20 dag čebule, 4 stroki česna, 4 piščančja bedra, 40 dag korenja, 4 lovorjevi listi, 2,5 dl rizlinga, 25 dag šampinjonov, olje, nekaj vejic timijana, sol, poper.
Korenje ostrgamo in narežemo na pet centimetrov dolge koščke. Meso začinimo s soljo in poprom. V večji kozici segrejemo olje in opečemo bedra z vseh strani.

Meso vzamemo iz kozice in na maščobi od pečenja popražimo na četrtine narezano čebulo, nasekljan česen, lovor in timijan. Dodamo meso in zalijemo z vinom. Pokrijemo in 10 minut dušimo.

Nato dodamo korenje, dušimo 10 minut in dodamo še očiščene šampinjone. Odstavimo čez deset minut.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Piščanec v omaki s papriko
Sestavine: 1 piščanec, sol, 3 žlice olja, pol sesekljane čebule, žlica sladke paprike, 50 ml vina, 1 dl kisle smetane, 1 žlica moke, timijan, limonina lupinica, peteršilj.

Očiščenega piščanca splaknemo pod tekočo vodo, ga osušimo, narežemo na 8 ali več delov in osolimo.Na olju prepražimo čebulo, dodamo kose piščanca in ga pražimo, da se osuši mesni sok. Nato v isti kozici ob strani na hitro prepražimo papriko, takoj prilijemo vino in malo vrele vode.

Premešamo, dodamo smetanov podmet, ki ga pripravimo iz kisle smetane in moke, timijan in limonino lupinico. Posodo pokrijemo in piščanca na majhnem ognju kuhamo 30-40 minut. Po potrebi prilivamo juho in ko je jed gotova, jo potresemo s peteršiljem.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
mmm mamljivo... Vam še jst dam en moj čist po svoje oblikovan recept glede na to da rad kuham...Je bolj intenzivnega okusa jed ampak kdor prisega na mediteransko kuhinjo mu bo sigurno zelo všeč...
Piščanec (en paketek, tele kilaže men ne gredo preveč od rok in glave, tam četrt kile za dve tri osebe bi reku...)
Olivno olje (po občutku, slab deciliter)
Česen
Bazilika
Paradižnik (najboljša je doma narejena omakca iz paradižnikov)
Sol in poper seveda (po občutku)
Timijan
Čili v prahu
Peteršilj
Maslo

Priprava: piščanca damo že par ur (še bolje pa kak dan) pred pripravo v marinado iz peteršilja česna (dva strokca), olivnega olja, bazilike, soli popra in čilija.
Ko se naše pišče navadi vseh okusov ga popečemo na vročem maslu da zakrnke, se pravi da dobi malce skorjice zato da okusi ostanejo v njem. Zatem plin zmanjšamo in prilijemo paradižnikovo omako (najboje so domači pelati ali pa pač kupljeni), še malo česna, bazilike, timijana, popra, soli in morda če komu odgovarja bolj izrazit okus še malo čilija in rdeče paprike v prahu (ni nujno). Če ste bolj pristaš goste omake lahko naredite podgnet (moka in voda) ampak je tudi brez zelo vredu. Kuhamo še kakšnih slabih dvajset minut oz odvisno od velikosti kosov piščanca, toliko da je kuhan.
Zraven odlično pašejo mediteranski kruhki (tud recept iz moje glave); koščke kruha popečemo na olivnem olju in maslu v katerega dodamo malo bazilike in popra. Stresemo notr kruhke in počakamo da pozlatijo jih obrnemo in popečemo še par minutk. Ob tem pa še kaplica rujnega (rose se odlično prileže). Pa bon apetit...
LP

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Saj, najbolje je kuhat po občutku. Tile recepti so bolj za tiste, ki nismo zelo spretni v kuhinji. Veliko bolje je če nekdo, ki je bolj izkušen kuha ali peče tako kot se mu zdi najbolje.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu