POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 2 od 3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
ČOKOLADA - VEČNA ZAPELJIVKA
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Ariel prau me zanima kako se naredi prava domača čokolada Razz  Razz ker po mojem je neki posebnega Wink  Exclamation  Exclamation

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool

Vse kaže, da ima naša mati dovolj drugega dela Surprised Surprised Surprised, pa sem se potrudila in sama poiskala nekaj receptov za domačo čokolado, evotijihna: ujej




DOMAČA ČOKOLADA:

Sestavine:

2 dl vode
1 kg sladkorja
250 g masla
500 g mleka v prahu
200 g čokolade v prahu


Postopek:

V 2 dl vode kuhamo sladkor in maslo, da se raztopita in nastanejo pene. Med tem časom si v večji posodi zmešamo mleko v prahu in čokolado, nato vrelo zmes vlijemo na prah in hitro mešamo, da se ne naredijo grudice. Ko je zmes gladka, prelijemo čokolado v pekač in damo za nekaj ur na hladno, da se strdi. Narežemo na poljubne kocke. Pa dober tek, sladokusci.



Temna domača čokolada
(ni tako zelo sladka, zato jo narežite na majhne kosce!)

Sestavine:

400 g mleka v prahu
500 g sladkorja v prahu
300 g grenkega kakava
2 dl vode
250 g masla

Postopek:

V posodo damo vodo in na kocke narezano maslo. Ko zavre, ugasnemo. Mešamo, da se maslo do konca razpusti. V tekočino nato zamešamo sladkor in mleko v prahu. Na koncu dodamo grenek kakav. Maso razmažemo v pekaču in čez noč pustimo na hladnem. Drug dan narežemo na majhne kocke.




Domača čokolada z dodatki:

Sestavine:

2 lončka sladkorja,
2 lončka mleka,
1 lonček vode,
10 dag kakava v prahu,
1 kg mleka v prahu,
lešniki, orehi, rozine in mandlji

Postopek:
 
V večji pekač položite papir za peko. V posodi zmešajte sladkor in kakav ter med mešanjem dolivajte vodo in mleko. Vse skupaj postavite na štedilnik in kuhajte pri nizki temperaturi. Čokolada se ne sme prijeti dna, zato jo morate ves čas mešati. Ko zmes zavre, jo na štedilniku pustite še pet minut. Vmešajte mleko v prahu in kuhajte od dve do tri minute. Dodajte lešnike, orehe, rozine in mandlje. Tako pripravljeno čokolado na tanko razporedite po pekaču. Pustite stati 24 ur.

LP Ariel  Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
No med vikendom ko bo časa se bomo lotli dela Razz  Razz  Razz Jas mislim da bo neki ratalo Surprised  Exclamation  Exclamation

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
zele_ je napisal/a:
No med vikendom ko bo časa se bomo lotli dela Razz  Razz  Razz Jas mislim da bo neki ratalo Surprised  Exclamation  Exclamation

Sad Pišuka zele, a boš sporoču koko pa kva ti je gratalu, bom jest tut moji Zefi naroču de b nekej tacga vkup spacava Surprised, hja, ma pa moja Zefa bl dve leve roke ujej, bom gvišn mogu kr sam se kšefta lotit Wink?


TULIPAN
  Razz  Razz  Exclamation



Odgovori s citatom
Prispevek  
Ariel hvala, da si me rešila in poiskala recept.

 
Res me malo čas preganja, kajti začelo se je delo na vrtu, poleg pospravljanja po hiši, pa še desna roka mi nagaja zaradi bolečin v rami.

Domača čokolada

0,5kg sladkorja
1,5 dcl vode
20 dag masla
10 dag grenkega kakava
0,5 l mleka v prahu


Sladkor in vodo zmešamo skupaj in vremo na majhnem ognju tako dolgo, da se prično delati mehurčki, nato v to zmes vmešamo maslo , da se raztopi.Posebej zmešamo mleko v prahu in kakav in vanj vlijemo vročo zmes sladkorja,vode in masla.
Opozarjam , da je to zmes zelo težko mešati, ker je zelo gosta, zato jaz vedno rabim pomoč, da mji nekdo drži posodo ali pa zmešam s strojčkom - mikserjem za izdelavo testa.

Ne dodajam ničesar , ker ima svojevrsten okus , ki ga nima nobena kupljena čokolada.


_________________
Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool Cool Cool

Hvala, mati, za objavljeni recept Mad Na, zdaj imamo pa kar štiri recepte ujej, pa bomo lahko malo eksperimentirali in preizkušali, kateri je najboljši Surprised Je morda kdo od forumovcev že katerega uporabil Arrow

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
TULIPAN po pravici povedano pri kuhanju mi je šlo use narobe, tako da sem prepustu delo mami. Ampak ni ji no ratalo glih,glih dobro !Probaj  Razz  Razz  Mad  Mad

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Če ti prvi recept ne odgovarja, po mojem mišljenju mati ma kr nakjboljšega! Exclamation  Exclamation

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
ujej hehe zele, sm pa mislu de sam men ni gratalu, no zej sm pa kuj bolš vole, bom tut jest probu nardit še po tmole recept od mamke ujej
TULIPAN
Exclamation  Sad  Wink



Odgovori s citatom
Prispevek  
Morda pa ti bo uspelo! Probaj pa mi povej  Razz  Razz  Exclamation

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Recept, ki sem vam ga napisala je bil preizkušen najmanj 20x, tako, da mislim, da mora uspet.
Pazljivi bodite pri količinah in pri vretju vode pomešane s sladkorjem.
Če pa daste kakih sestavin preveč, pa v skrajni sili, če se masa ne strdi, še vedno lahko naredite kroglice in jih povaljate v mletih lešnikih, kokos moki pač po želji, ampak mora uspet, ker je ta recept že star ko metuzalem.


_________________
Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
ne sej recept uspe! samo ne po mojem okusu :( ah ni panike

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
RECEPT ZA ČOKOLADO

Kulinarična Slovenija

Čokolade nam ni nikoli dovolj. Ne samo otroci, tudi odrasli radi segamo po njej. Pa ste že kdaj pomislili, da bi jo pripravili sami doma?
Ne kakšna škoda. Kajti zelo dobro čokolado lahko z malo truda in veliko dobre volje naredimo tudi doma. Moji otroci jo jedo že zelo dolgo. Res je, da včasih kupimo tudi industrijsko narejeno čokolado, za spremembo, je doma narejena mehkejša in drugačnega okusa.
Jo boste poskusili pripraviti doma? Kar pogumno in veliko sreče.
Najprej moramo pripraviti vse, kar potrebujemo.

Sestavine za pripravo čokolade so :

    * 2 jogurtova lončka sladkorja
    * 2 jogurtova lončka mleka
    * 1 jogurtov lonček vode
    * 1 vrečka kakava v prahu (10 dag)
    * 1 kg mleka v prahu

    

Dodatne sestavine:

    * lešniki
    * orehi
    * rozine
    * mandeljni

Lešnikov ali orehov potrebujemo toliko, da z njimi prekrijemo dno v posodi v katero bomo vlili vročo, kuhano čokolado.
V večji pekač ali kakšno podobno posodo položimo papir za peko tako, da prekrijemo tudi robove posode, saj bo vroča čokolada, ki jo bomo vlili vanjo tekoča in ne sme odteči v posodo, da se ne prilepi na dno.

Pa se lotimo priprave!

Najprej v posodi v kateri bomo kuhali čokolado, premešamo sladkor in kakav v prahu; nato med mešanjem vlivamo vodo in mleko, vse skupaj dobro premešamo z metlico in damo na štedilnik. Kuhamo pri nizki temperaturi med stalnim mešanjem. Če se nam čokolada prime dna posode, ne bo dobra, paziti moramo tudi, da vse grudice razmešamo. V veliko pomoč nam bo električni mešalnik z metlicami za pripravo smetane.
Ko zmes zavre, jo med stalnim mešanjem kuhamo vsaj še 5 (pet) minut, seveda pri nizki temperaturi.
Nato počasi vmešamo še mleko v prahu. Dodajamo ga po žlicah. Med stalnim mešanjem kuhamo zmes še vedno pri nizki temperaturi 2 do 3 minute. Kot je že prej omenjeno pred tem pripravimo lešnike, orehe in rozine, da z njimi prekrijemo dno posode. Tako pripravljeno čokolado vlijemo v pekač (ali drugo posodo, ki smo jo pripravili) vendar ne na debelo, sicer se ne bo strdila.
Zdaj pride za male sladkosnede najtežji del saj mora narejena čokolada stati vsaj 25 ur, da se bodo razvili vsi dobri okusi. Narežemo jo z vročim nožem. Prijetno sladkanje vam želim.
Dober tek!

 Razz  Exclamation  Razz

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  

ČOKOLADA ... pregreha ali super hrana?


http://www.s12.si/zdravo-zivljenje/na-kratko/953-na-kratko-okolada-pregreha-ali-super-hrana

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
S čokolado v boj proti staranju?
Lahko čokolada zavira staranje in pomaga koži, da zažari?


Največji svetovni proizvajalec čokolade trdi, da je ustvaril tablico čokolade, ki se spopade z gubami in upočasni proces staranja. S tem je čokolado postavil v najnovejšo skupino zdrave prehrane. 20 g zaužite posebne čokolade, ki je dopolnjena z antioksidanti, na dan, pomaga preprečiti nastanek gub in izboljšati tonus kože s povečano elastičnostjo in hidratacijo. Do teh ugotovitev je prišel raziskovalec Barry Callebaut.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 2 od 3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu