Hvala Mevki za dobrodošlico :mozilla_laughing:
Še en članek je, ki omenja anemijo:
Higijenisti opozarjajo, da so sodobne sorte sadja in zelenjave že precej invalidne: imajo več sladkorja (pesa, korenje…), a niso več sposobne načrpati iz prsti vseh potrebnih rudnin niti tedaj, ko je zemlja dovolj bogata. Poleg tega je tudi rastlinska pestrost veliko manjša kot bi morala biti, zeliščarstvo, ki je v preteklosti zapolnjevalo to vrzel, pa usiha. Mineralna podhranjenost je torej resen problem sodobnega prebivalstva nasploh in ne le vegetarijancev, saj so tudi živila živalskega izvora mineralno šibka, ker je industrijska krma zelo osiromašena.
Rešitve seveda obstajajo. Že desetletje jih iščem v okviru surove vegetarijanske hrane, ker taka hrana tvori v organizmu najmanj toksinov, hraniva pa ostajajo v obliki, ki ustreza potrebam celic. Med klasične higijenistične rešitve preskrbe z minerali, ki pa zahtevajo precej truda, sodijo razna mineralno in vitaminsko zelo bogata “superživila”: sok pšeničnih bilk in mešanice svežih zelenih bio sokov (sokovi iz več vrst bilk žit, zelenih poganjkov in bio zelenjave). Bolj udobno je uživanje kupljenih mineralno bogatih superživil, kot so modrozelene alge (zlasti klamatske, ki so hladno sušene, pa tudi spirulina in hlorela), pa tudi aloja ipd. V to skupino sodijo tudi sodobnejše higijenistične rešitve kot so hladno dehidrirani sokovi (primer Sandovalov zeleni sok)..
Celoten članek je na spletnem mestu
http://www.ziva-voda.com/clanki/Podhranjenost%20nasih%20otrok.pdf
Lep pozdrav,
_________________
Zdravje je naše največje bogastvo!
http://www.ziva-voda.com