POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Poskrbite za vnos železa
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Poskrbite za vnos železa 
Naše telo potrebuje vsak dan dovolj železa, da lahko tvori hemoglobin. Ta omogoča rdečim krvničkam prenašati kisik po telesu.
Prenizko število rdečih krvničk povzroči anemičnost in pomanjkanje železa je za to glavni razlog.
Kako vnesti dovolj železa v telo? Zaužijte dovolj hrane z visoko vsebnostjo železa.
In katera so ta živila? Strokovnjski za prehrano svetujejo uživanje mesa, jeter, puste govedine in svinjine. Pomembna je tudi morska hrana, na primer ostrige, školjke, rakci, tuna in sardine. Veliko železa vsebuje tudi sadje: fige, suhe marelice in slive ter rozine. Ne izogibajte se sveži zelenjavi, jejte špinačo, brokoli, avokado, fižol in grah. Priporočljivi so tudi otrobi in leča.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Nekaj bi dodal:
Slabokrvnost ne nastane samo zaradi pomanjkanja železa, pač pa tudi zaradi pomanjkanja beljakovin, saj je hemoglobin, ki »nosi« železo, beljakovina. Študije kažejo, da se tovrstna anemija z MAP hitreje popravi kot pri konvencionalni terapiji.
V Španiji dr. C. Montilla opravila poskus na 12 slabokrvnih pacientih, pri katerih so ugotovili pomanjkanje železa v krvi. Skupina, ki se je zdravila konvencionalno (dodajanje prehrani železa, vitaminov in mineralov) je zaznala 46% ozdravitev, medtem ko so v skupini pacientov, ki so jim  konvencionalno terapijo dopolnili z 10 g MAP dnevno,  ozdraveli prav vsi. Pri pacientih te skupine so ugotovili tudi  bistveno povečanje hemoglobina in hemokrita. [11]

tekst je vzet iz clanka http://www.ziva-voda.com/clanki/Uporaba%20MAP%20v%20zdravstvu.pdf

Lep pozdrav,


_________________
Zdravje je naše največje bogastvo!

http://www.ziva-voda.com
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
OO hvala explorer. veseli bomo vsakega tvojega članka. Ta link, ki si ga poslal bom pa vsekakor pogledala. Torej, dobrodošel med nami. Lp Admin


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Hvala Mevki za dobrodošlico  :mozilla_laughing:

Še en članek je, ki omenja anemijo:

Higijenisti opozarjajo, da so sodobne sorte sadja in zelenjave že precej invalidne: imajo več sladkorja (pesa, korenje…), a niso več sposobne načrpati iz prsti vseh potrebnih rudnin niti tedaj, ko je zemlja dovolj bogata. Poleg tega  je tudi rastlinska pestrost veliko manjša kot bi morala biti, zeliščarstvo, ki je v preteklosti zapolnjevalo to vrzel, pa usiha. Mineralna podhranjenost je torej resen problem sodobnega prebivalstva nasploh in ne le vegetarijancev, saj so tudi živila živalskega izvora  mineralno šibka, ker je industrijska krma zelo osiromašena.
    Rešitve seveda obstajajo.  Že desetletje jih iščem v okviru surove vegetarijanske hrane, ker taka hrana tvori v organizmu najmanj toksinov, hraniva pa ostajajo v obliki, ki ustreza potrebam celic.  Med klasične higijenistične rešitve preskrbe z minerali, ki pa zahtevajo precej truda, sodijo razna mineralno in vitaminsko zelo bogata “superživila”: sok pšeničnih bilk in mešanice svežih zelenih  bio sokov (sokovi iz več vrst bilk žit, zelenih poganjkov in bio zelenjave).  Bolj udobno je uživanje kupljenih mineralno bogatih superživil, kot so modrozelene alge (zlasti klamatske, ki so hladno sušene, pa tudi spirulina in hlorela), pa tudi aloja ipd.  V to skupino sodijo tudi sodobnejše higijenistične rešitve kot so hladno dehidrirani sokovi (primer Sandovalov zeleni sok)..

Celoten članek je na spletnem mestu http://www.ziva-voda.com/clanki/Podhranjenost%20nasih%20otrok.pdf

Lep pozdrav,


_________________
Zdravje je naše največje bogastvo!

http://www.ziva-voda.com
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu