|
Stran 1 od 1
|
Avtor |
Sporočilo |
Rodetek
Pridružen/-a: 03.05. 2008, 14:36
Prispevkov: 115
Kraj: Domžale
|
Kako pripravite lososa?
Živjo,
mene pa zanima na kakšen način pripravite lososa? S katerimi prilogami?
Se mi zdi, da ga pripravljam vedno na isti način in da je čas, da sprobam kaj novega.
|
03 Maj 2008 14:57 |
|
|
Ariel
Gost
|
Re: Kako pripravite lososa?
Rodetek je napisal/a:Živjo,
mene pa zanima na kakšen način pripravite lososa? S katerimi prilogami?
Se mi zdi, da ga pripravljam vedno na isti način in da je čas, da sprobam kaj novega.
Lepo pozdravljen med nami, Rodetek, no vsaj po nazivu sklepam, da si moškega spola !
Hja, lososa bi rad pripravil na drugačen način Si že poskusil lososa, pečenega v pivovem testu
LOSOS, PEČEN V PIVOVEM TESTU
Očiščenega lososa razreži na primerno velike kose, ki jih malo posoliš, potreseš z drobno nasekljanim peteršiljem in pokapaš z limoninim sokom. Kosce pomakaš v pivovo testo in jih na hitro zlatorumeno ocvreš v vročem olju. Takoj jih ponudiš s solato.
Pivovo testo:
1/4 l piva, 3 rumenjaki, 1 velika žlica olja, ščepec soli, 1/2 do 3/4 l moke, trd sneg iz 3 beljakov
Vse sestavine, razen snega iz beljakov, dobro zmiksaš in nazadnje v to maso narahlo vmešaš še sneg iz beljakov.
Če ti ostane kaj testa, preprosto iz njega spečeš palačinke, jih razrežeš na kosce poljubnih oblik in velikosti, ter jih kot "zakuho" dodaš v govejo, špinačno, paradižnikovo, fižolovo... ali v gobovo juho !
LP Ariel,
Nazadnje urejal/a Ariel 02 Okt 2009 13:03; skupaj popravljeno 1 krat
|
03 Maj 2008 16:56 |
|
|
Rodetek
Pridružen/-a: 03.05. 2008, 14:36
Prispevkov: 115
Kraj: Domžale
|
Res je, da sem nova na forumu in se še nisem uspela predstaviti... pa nisem moškega spola... . No vsaj pravijo tako!
Ne vem kdaj mi bo uspelo, ker imam težave s PC-jem, zato izkoristim priložnost za bolj pomembne zadevščine
Najlepša hvala za recept. Bom poskusila in poročam
|
03 Maj 2008 19:36 |
|
|
teeja
Pridružen/-a: 15.04. 2008, 22:53
Prispevkov: 207
|
O ta recept bo tudi meni prav prišel-hvala!
_________________ Sreče ne spoznaš z glavo,temveč s srcem.
|
03 Maj 2008 23:16 |
|
|
Ariel
Gost
|
Rodetek je napisal/a:Res je, da sem nova na forumu in se še nisem uspela predstaviti... pa nisem moškega spola... . No vsaj pravijo tako!
He he he, duhovita si tudi, kakor opažam KUL! In kdo je to tako nadvse strokovno ugotovil?
LP Ariel,
|
04 Maj 2008 00:56 |
|
|
Rodetek
Pridružen/-a: 03.05. 2008, 14:36
Prispevkov: 115
Kraj: Domžale
|
V prvi vrsti moj fant!
V drugi vsi bližnji, ker imam včasih prav tiste ženske dneve... in se mi kar mejčekn izognejo!
V tretji vrsti pa so vsi ostali, ker že izgledam tako
Ja mal heca mora bit in je potem vse lepše in lažje na tem svetu
|
04 Maj 2008 11:58 |
|
|
Ariel
Gost
|
Lososovi spomladanski zavitki
Sestavine:
vlečeno testo (kupljeno ali doma narejeno)
olivno olje
100 - 200 g dimljenega lososa
por
2 korenčka
kalčki
sojina omaka (svetla ali temna)
sol
ingver
Potek:
Naredimo vlečeno testo.
Por narežemo na lističe, korenček naribamo. Na olivnem olju prepražimo najprej por, da zarumeni, nato dodamo korenček. Pražimo nekaj minut. Nato dodamo malo sojine omake, ingver (lahko mlet ali ga nastrgamo) in kalčke.
Pustimo nekaj minut, da se okusi premešajo. Raztegnemo testo in narežemo kvadratke cca. 15 x 15 cm. Na vsak kvadratek položimo kos lososa in dodamo 2 žlici zelenjave.
Zavijemo v zvitek. Damo na pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Pečemo v na 200°C predhodno ogreti pečici 20 minut oz. dokler se ne zapeče.
Postrežemo toplo ali hladno. Pa dober tek !
LP Ariel,
|
22 Maj 2008 14:23 |
|
|
Mihael Laufer
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 14:02
Prispevkov: 728
Kraj: Spodnja Polskava
|
Ajej, kak sem nor, da te stvari berem navsezgodaj.... Tak sem postal lačen, da bi kar zdaj šel enega lososa kupit in te recepte sprobat.....
|
27 Maj 2008 07:15 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
27 Maj 2008 10:25 |
|
|
Mihael Laufer
Pridružen/-a: 11.03. 2008, 14:02
Prispevkov: 728
Kraj: Spodnja Polskava
|
hmmm bi z veseljem, a danes mi bo žena nekaj morskega skuhala.... bom enkrat kasneje, ker imam zadnje čase zelo pestro tako v službi, kot doma in potem zmanjka časa. Bom tudi poročal :) Če rata, seveda hehe
|
27 Maj 2008 12:32 |
|
|
sacr
Pridružen/-a: 08.05. 2009, 10:29
Prispevkov: 48
|
Za losos pripraviti je vec nacinov...
Ti predstavim kako narediš omako za na makarone.
Naprej malo popraži česen .... dodaj notri losos (v kosu) dobiš pakirano v skoraj vsaki malo večji trgovini. Potem tisto malo časa pečeš, preden je pa že skoraj končano pa še dodaj kislo smetano ter kakšen sirček notri. To potem rata taka zelooo dobra omaka za na makarone :)
|
08 Maj 2009 11:15 |
|
|
Rodetek
Pridružen/-a: 03.05. 2008, 14:36
Prispevkov: 115
Kraj: Domžale
|
Tile lososovi spomladanski zavitki so bili odlični...
Sem pa danes našla recept v Lisi (mislim, da je bila zadnja), ki ga bom jutri sprobala... Ker sem ga prepisala, sem eno zadevo spustila... in bom naredila malo po svoje :)
Setavine:
800 g krompirja
sol, poper
600 g lososa (filet)
1 žlička limoninega soka
bučka
strok česna
2 žlici masla
400 g zmrznjene špinače
100 ml smetane za kuhanje
1 žlička zrnate gorčice
Krompir kuhajte v osoljeni vodi 20 minut. Losoa oplaknite, osušite in pokapajte z limoninim sokom. Čebulo in česen sesklajte ter praažite na maslu. Dodajte zmrznjeno špinačo in jo pražite, dokler tekočina ne izpari. Začinite jo s soljo in poprom.
Pečico segrejte na 200°C (ventilatorsko na 180°C). Krompir olupite in narežite na rezine. Po nameščenem pekaču za narastke razporedite krompir, ga prekrijte s špinačo in nanjo položite lososa. Smetano zavrite in začinite z gorčico. Prelijte čez narastek. Pecite 30 minut.
_________________ Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.
|
30 Sep 2009 23:52 |
|
|
Rodetek
Pridružen/-a: 03.05. 2008, 14:36
Prispevkov: 115
Kraj: Domžale
|
Tudi tole je bilo odlično!!!
Priporočam
_________________ Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.
|
02 Okt 2009 12:49 |
|
|
Ariel
Gost
|
KROMPIR Z LOSOSOM
Sestavine:
3 veliki krompirji (skupaj 750g)
200 g nepasirane skute
1 trdo kuhano jajce
100 g prekajenega lososa
5 žlic kisle smetane
2 žlici sladke smetane
1 žlica majoneze
poper, narezan drobnjak
Priprava:
Krompir temeljito zdrgnemo s ščetko in ga v osoljenem kropu napol skuhamo (od 15 - 25 minut, odvisno od velikosti krompirja).
Medtem pripravimo lososov nadev: v mešalniku zmiksamo jajce, 80 g lososa, obe smetani, majonezo in poper. Tako pripravljeno zmeš nato vmešamo med zrnato skuto in spravimo v hladilnik.
Napol kuhan in neolupljen krompir prerežemo po sredini po dolgem, ga premažemo z olivnim oljem ter ga damo v močno ogreto pečico za 10 minut, da se hrustljavo zapeče.
Zapečene krompirje damo na krožnik, čez naložimo lososovo zmes, ki jo dekoriramo z nekaj koščki preostalega lososa, in posujemo z drobnjakom. Z dekoracijo lahko damo vejico peteršilja.
LP Ariel
|
02 Okt 2009 13:54 |
|
|
|
Danes je 26 Dec 2024 15:30 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 1
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|