POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Kako pripravite lososa?
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Kako pripravite lososa? 
Živjo,

mene pa zanima na kakšen način pripravite lososa? S katerimi prilogami?
Se mi zdi, da ga pripravljam vedno na isti način in da je čas, da sprobam kaj novega.

 Wink

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Re: Kako pripravite lososa? 
Rodetek je napisal/a:
Živjo,

mene pa zanima na kakšen način pripravite lososa? S katerimi prilogami?
Se mi zdi, da ga pripravljam vedno na isti način in da je čas, da sprobam kaj novega.

 Wink

 Cool  Cool  Cool

Lepo pozdravljen med nami, Rodetek, no vsaj po nazivu sklepam, da si moškega spola ujej ujej ujej!
Hja, lososa bi rad pripravil na drugačen način Arrow  Si že poskusil lososa, pečenega v pivovem testu Arrow



LOSOS, PEČEN V PIVOVEM TESTU

Očiščenega lososa razreži na primerno velike kose, ki jih malo posoliš, potreseš z drobno nasekljanim peteršiljem in pokapaš z limoninim sokom. Kosce pomakaš v pivovo testo in jih na hitro zlatorumeno ocvreš v vročem olju. Takoj jih ponudiš s solato. njama njama njama
Pivovo testo:
1/4 l piva, 3 rumenjaki, 1 velika žlica olja, ščepec soli, 1/2 do 3/4 l moke, trd sneg iz 3 beljakov
Vse sestavine, razen snega iz beljakov, dobro zmiksaš in nazadnje v to maso narahlo vmešaš še sneg iz beljakov.

Če ti ostane kaj testa, preprosto iz njega spečeš palačinke, jih razrežeš na kosce poljubnih oblik in velikosti, ter jih kot "zakuho" dodaš v govejo, špinačno, paradižnikovo, fižolovo... ali v gobovo juho Razz Razz Razz!

LP Ariel,  
Surprised




Nazadnje urejal/a Ariel 02 Okt 2009 13:03; skupaj popravljeno 1 krat

Odgovori s citatom
Prispevek  
Res je, da sem nova na forumu in se še nisem uspela predstaviti...  pa nisem moškega spola...  Cool. No vsaj pravijo tako!
 Exclamation

Ne vem kdaj mi bo uspelo, ker imam težave s PC-jem, zato izkoristim priložnost za bolj pomembne zadevščine   Wink

Najlepša hvala za recept. Bom poskusila in poročam


Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
O ta recept bo tudi meni prav prišel-hvala!


_________________
Sreče ne spoznaš z glavo,temveč s srcem.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Rodetek je napisal/a:
Res je, da sem nova na forumu in se še nisem uspela predstaviti...  pa nisem moškega spola...  Cool. No vsaj pravijo tako!

 Cool  Cool  Cool
He he he, duhovita si tudi, kakor opažam Razz KUL! Exclamation In kdo je to tako nadvse strokovno ugotovil? ujej ujej ujej

LP Ariel,
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
V prvi vrsti moj fant!  Smile

V drugi vsi bližnji, ker imam včasih prav tiste ženske dneve... in se mi kar mejčekn izognejo!  Sad

V tretji vrsti pa so vsi ostali, ker že izgledam tako  Cool


Ja mal heca mora bit in je potem vse lepše in lažje na tem svetu


Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool
Lososovi spomladanski zavitki  

Sestavine:
vlečeno testo (kupljeno ali doma narejeno)
olivno olje
100 - 200 g dimljenega lososa
por
2 korenčka
kalčki
sojina omaka (svetla ali temna)
sol
ingver

Potek:
Naredimo vlečeno testo.  
Por narežemo na lističe, korenček naribamo. Na olivnem olju prepražimo najprej por, da zarumeni, nato dodamo korenček. Pražimo nekaj minut. Nato dodamo malo sojine omake, ingver (lahko mlet ali ga nastrgamo) in kalčke.

Pustimo nekaj minut, da se okusi premešajo. Raztegnemo testo in narežemo kvadratke cca. 15 x 15 cm. Na vsak kvadratek položimo kos lososa in dodamo 2 žlici zelenjave.

Zavijemo v zvitek. Damo na pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Pečemo v na 200°C predhodno ogreti pečici  20 minut oz. dokler se ne zapeče. Mad
Postrežemo toplo ali hladno. Pa dober tek njama njama njama!


LP Ariel,



Odgovori s citatom
Prispevek  
Ajej, kak sem nor, da te stvari berem navsezgodaj.... Tak sem postal lačen, da bi kar zdaj šel enega lososa kupit in te recepte sprobat.....

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Mihael, pol pa kar v trgovino ponj in kuhat. Druga ti ne preostane. Pol nam pa povej, kako ti je uspelo. Surprised  Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
hmmm bi z veseljem, a danes mi bo žena nekaj morskega skuhala.... bom enkrat kasneje, ker imam zadnje čase zelo pestro tako v službi, kot doma in potem zmanjka časa. Bom tudi poročal :)  Če rata, seveda hehe

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Za losos pripraviti je vec nacinov...
Ti predstavim kako narediš omako za na makarone.

Naprej malo popraži česen .... dodaj notri losos (v kosu) dobiš pakirano v skoraj vsaki malo večji trgovini. Potem tisto malo časa pečeš, preden je pa že skoraj končano pa še dodaj kislo smetano ter kakšen sirček notri. To potem rata taka zelooo dobra omaka za na makarone :)

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Tile lososovi spomladanski zavitki so bili odlični...
Surprised   Surprised    Surprised

Sem pa danes našla recept v Lisi (mislim, da je bila zadnja), ki ga bom jutri sprobala... Ker sem ga prepisala, sem eno zadevo spustila... in bom naredila malo po svoje  :)

Setavine:
800 g krompirja
sol, poper
600 g lososa (filet)
1 žlička limoninega soka
bučka
strok česna
2 žlici masla
400 g zmrznjene špinače
100 ml smetane za kuhanje
1 žlička zrnate gorčice

Krompir kuhajte v osoljeni vodi 20 minut. Losoa oplaknite, osušite in pokapajte z limoninim sokom. Čebulo in česen sesklajte ter praažite na maslu. Dodajte zmrznjeno špinačo in jo pražite, dokler tekočina ne izpari. Začinite jo s soljo in poprom.
Pečico segrejte na 200°C (ventilatorsko na 180°C). Krompir olupite in narežite na rezine. Po nameščenem pekaču za narastke razporedite krompir, ga prekrijte s špinačo in nanjo položite lososa. Smetano zavrite in začinite z gorčico. Prelijte čez narastek. Pecite 30 minut.

Surprised


_________________
Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Tudi tole je bilo odlično!!!
Priporočam


klepet


_________________
Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  


KROMPIR Z LOSOSOM

Sestavine:
3 veliki krompirji (skupaj 750g)
200 g nepasirane skute
1 trdo kuhano jajce
100 g prekajenega lososa
5 žlic kisle smetane
2 žlici sladke smetane
1 žlica majoneze
poper, narezan drobnjak

Priprava:
Krompir temeljito zdrgnemo s ščetko in ga v osoljenem kropu napol skuhamo (od 15 - 25 minut, odvisno od velikosti krompirja).
Medtem pripravimo lososov nadev: v mešalniku zmiksamo jajce, 80 g lososa, obe smetani, majonezo in poper. Tako pripravljeno zmeš nato vmešamo med zrnato skuto in spravimo v hladilnik.
Napol kuhan in neolupljen krompir prerežemo po sredini po dolgem, ga premažemo z olivnim oljem ter ga damo v močno ogreto pečico za 10 minut, da se hrustljavo zapeče.
Zapečene krompirje damo na krožnik, čez naložimo lososovo zmes, ki jo dekoriramo z nekaj koščki preostalega  lososa, in posujemo z drobnjakom. Z dekoracijo lahko damo vejico peteršilja.




LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu