POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Čeprav je stara 30 let, je videti kot 9-mesečni otrok
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Čeprav je stara 30 let, je videti kot 9-mesečni otrok 
Ženska, ujeta v otroškem telesu, je bila rojena 7. maja leta 1981. Če bi motnjo v razvoju diagnosticirali, že ko je bila otrok, bi Maria danes lahko živela popolnoma normalno življenje, saj obstaja zdravilo za njeno bolezen.
Vendar se je Maria rodila v izredno revni družini, zato ji tudi primerno zdravljenje ni bilo omogočeno. S svojo družino živi v brazilskem mestu Ceara v hiši, narejeni iz blata. Z njo živita tudi njen oče in njegova druga soproga Dora, ki je pred 13 leti prevzela skrb za Marijo, ko ji je umrla mama. Družina zaradi revščine Mariji ne more privoščiti nikakršne zdravniške oskrbe, zato ta ostaja na razvojni stopnji otroka, ki ne more sam skrbeti zase. Ne zna niti govoriti.

Strokovnjaki iz medicinske fakultete v Ceari pojasnjujejo, da Marijina ščitnica ni izločala zadostne količine hormonov. Zato se njeno telo ni moglo normalno razvijati niti mentalno niti telesno. Zdravniki na fakulteti pa so vseeno pristali na brezplačno zdravljenje, da bi ji s tem vsaj malo olajšali življenje in bi bila malce bolj samostojna. Da bi se naučila normalno hoditi, jesti in celo spregovoriti kakšno besedo. No, Marija je sedaj tisto, kar si nekako želijo (ali pa si vsaj mislijo, da si želijo) skoraj vsi starši – da njihov otrok nikoli ne bi odrasel.
(Moški svet)


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu