Rum in limonin sok za piko na i
Objavljeno: 17. april 2014 ob 10:25
MMC RTV SLO
Jabolčna palačinka s cimetom
Palačinke bodo rahlejše zaradi beljakovega snega.
Sestavine: 4 jabolka, 20 dag moke, 4 jajca, 2,5 dl mleka, 3 žlice sladkorja, cimet, dl ruma, sok pol limone, maslo, sol, sladkor v prahu.
Palačinke bodo rahlejše zaradi beljakovega snega.
Jabolka olupimo, jim izrežemo peščišče in jih narežemo na kolobarje.
Dve žlici sladkorja, cimet, rum in limonin sok zmešamo in prelijemo jabolka. Zmešamo in postavimo za deset minut na hladno. Medtem zmešamo moko, rumenjake, mleko in ščepec soli.
Beljake in žlico sladkorja stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v testo. Za vsak cvrtnjak segrejemo v ponvi malo masla, vlijemo testo in po vrhu obložimo s kolobarčki jabolk.
Spečemo štiri cvrtnjake, ki jih med pečenjem obrnemo. Potresemo s sladkorjem v prahu in cimetom.
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!