POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Domač sladoled: sladoled s pivom
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Domač sladoled: sladoled s pivom 
Brez posebnega kuharskega znanja ste lahko vseeno pravi mojstri za izdelavo domačega sladoleda.

Potrebujete:

205 g mlečne čokolade
180 ml piva Guinness (ali drugo temno pivo)
250 ml mleka
250 ml smetane za stepanje
100 gramov sladkorja
4 rumenjaki
1 žlička vaniljevega izvlečka
ščepec soli



Priprava:

Mlečno čokolado zdrobimo na drobne kose in stresemo v ponev. V ločeni ponvi na srednjem ognju segrejemo mleko, ki smo mu primešali sladkor in sol. Ločeno razžvrkljamo rumenjake in jih prilijemo mešanici z mlekom. Na zmernem ognju mešamo nežno in počasi. To počnemo toliko časa, da se masa zgosti. Nato jo skozi cedilo prelijemo v ponev s čokolado. Segrevamo in mešamo toliko časa, da se čokolada povsem stopi. Ko je zmes gladka, dodamo smetano, pivo in vaniljev izvleček. Pustimo, da se nekoliko shladi na sobni temperaturi, nato ponev prestavimo v hladilnik. Ohlajeni sladoled razporedimo v želeno posodo in za konec prestavimo v zamrzovalnik.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Domač sladoled: nizkokalorični sadni sladoled

Brez posebnega kuharskega znanja ste lahko vseeno pravi mojstri za izdelavo domačega sladoleda.

Potrebujete:

2 banani
zamrznjeno sadje po izbiri (maline, jagode, višnje, borovnice …)
Priprava:

V mešalnik damo najprej banani, ki smo ju narezali/razdelili na srednje debele kose, nato pa dodamo sadje po lastnem izboru. Mešamo toliko časa, da masa postane gladka. Če je pregosta, dodajte kakšno kaplico vode ali sadnega soka.




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Domač sladoled: kremni sladoled iz lubenice

Brez posebnega kuharskega znanja ste lahko vseeno pravi mojstri za izdelavo domačega sladoleda.

Potrebujete:
600 g lubenice
40 dag sladkorja
100 ml vode
2 beljaka
2 ali 3 limone/limete
100 g sladke smetane
Priprava:
Lubenico narežemo na (manjše ali večje) kose in odstranimo vse pečke (da sladoled ne greni). Primešamo ji skuhan sladkor, vodo in ožete limone/limete. Dodamo še približno 1 dl hladne vode in stepeno sladko rastlinsko smetano ter premešamo. Za konec dodamo stepene beljake. Dobro zmešamo, da dobimo gladko maso. Sladoled za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik in že je pripravljen za uživanje.




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu