Prepričanje, da za dobro pecivo potrebujemo veliko jajc, je zmotno. Za pripravo tega peciva potrebujete le eno jajce in dobili boste zelo okusno sladico. Prav tako ne potrebujemo kuhinjske tehtnice, ker vse sestavine odmerimo z lončkom.
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – pripomočki:
2 večji plastični posodici
električni mešalnik
pekač
jedilna žlica
metlica za stepanje
peka papir
1 manjša plastična posodica
jedilna žlica
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – sestavine:
Biskvit:
1 skodelica sladkorja (2 dl)
1 jajce
1 skodelica mletih orehov
1 skodelica mleka
1/2 skodelice olja
1 skodelica moke
1 pecilni prašek
Krema:
1 vaniljev puding
20 dag margarine
3 žlice sladkorja v prahu
3 dl mleka
Orehov biskvit z vaniljevo kremo – postopek:
Penasto zmešamo jajce s sladkorjem in počasi dolivamo olje.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peka papirjem ter vanj vlijemo pripravljeno zmes. Damo peči v predhodno segreto pečico. Pečemo 20-30 minut na 180 stopinjah Celzija.
Pečen biskvit ohladimo. Pripravimo kremo. Po navodilu skuhamo puding.
Ohlajenemu pudingu dodamo sladkor v prahu ter margarino. Dobimo gosto kremo, ki jo namažemo po biskvitu.
Po kremi posujemo še čokolado v prahu ter damo pecivo za dve uri v hladilnik.
Prijetno sladkanje!
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!