POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 5 od 5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Kosilo
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Štajerska gobova juha, puranove prsi lukulus, orehova rulada.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Vegetarijanska juha, gosje prsi s pirinimi štruklji in rukolo, sadna solata.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Fižolova juha z ribano kašo, ocvrti beluši, leča s svinjskimi rebrci, pečeni krompir, koruzna češpljeva pogača.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Gosja juha z jetrnimi cmočki, madžarski golaž, krompirjevi svaljki, medeni sladoled.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Goveja juha s špinačnim ponvičnikom, krpice s sirom, nadevane telečje prsi, jabolčna torta.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Špinačna juha z rižem, polnjene kolerabice, golaž, snežni žličniki z borovničevim prelivom.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Kruhova juha, idrijski žlinkrofi, telečja krača po italijansko, zdrobovi ocvrtki s sadnim želejem.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  


Preizkusite resnično okusen recept za fantastične krokete iz polenovke oz trske (bakala). Razvajajte se!

Kroketi iz polenovke

Sestavine:

450 do 500 g slanih filetov polenovke
500 g kuhanega krompirja
1 žlica masla
½ skodelice mleka
poper
mleti muškatni orešček
2 jajci
malo nasekljanega peteršilja
skodelica nastrganega sira (kačkavalj ali podoben sir)
2 do 3 žlice moke
1 skodelica drobtin
2 do 3 dcl olja
2 žlici nasekljanega peteršilja

Težavnost: srednja. Čas priprava: 25 minut.

Slane filete potopimo v mlačno vodo in pustimo 24 ur. Odcedimo jih in z vilicami razdelimo na koščke, dodamo pretlačen krompir, maslo, mleko, poper in muškatni orešček. Počasi segrevamo, da dobimo gosto zmes. Odstavimo, malo ohladimo in dodamo 1 celo jajce, rumenjake, sesekljan peteršilj in nastrgan sir. Zmešamo, pokrijemo in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Ohlajeno maso oblikujemo v krokete, ki jih povaljamo v moki. Pomakamo jih v beljake, ki smo jih stepli z malo olja. Na koncu jih povaljamo v drobtinah. Ocvremo jih v vročem olju in odcedimo na kuhinjskem papirju. Postrežemo tople, posute s peteršiljem. Poleg lahko ponudimo tudi omako iz limone in jajc: 3 jajca zmešamo in jim postopoma dolivamo vročo juho iz kocke, nato še sok ene večje limone. Solimo in stepamo v parni kopeli, da se zgosti. Ohladimo med nenehnim mešanjem. Omako ponudimo v omačnici, okrasimo jo z limono in peteršiljem.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Solata s kalčki, motovilcem, kranjsko klobaso in krešo
Že na pogled je videti okusno
Objavljeno: 8. januar 2015 ob 10:41
Ljubljana - MMC RTV SLO
Solata
Zelo zdrav obrok. Foto: Dobro jutro
30 g motovilca, 20 g radiča, 20 g vodne kreše, 50 g kalčkov, limonin sok, sol, olje, balzamični kis, 1 paradižnik, poper, 1 korenje, 5 dag masla, kruhove kocke, polovica kranjske klobase.

Solato in kalčke dobro operemo ter jih položimo na krožnik. Na maslu popečemo kruhove kocke.

Narežemo paradižnik ter korenje in celotno solato zložimo na krožnik. Dodamo še popečeno kranjsko klobaso.

Posujemo s popečenimi kockami kruha in prelijemo s prelivom.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Juha,Špageti z briejem, radičem in makom
Potrebujemo: 240 g polnozrnatih špagetov, 200 g treviškega radiča, 200 g sira brie, 80 g makovih semen, sol, poper olivno olje, 1 čebula, 2 dl zelenjavnega fonda, makovega olja.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Boranja

Boranja; preprosti golaž iz mesa in stročjega fižola. V tem receptu vam predstavljam svojo različico tega recepta jedi iz govejega mesa in zelenega stročjega fižola boranja.



 Za 4 osebe potrebujemo:
•    2 veliki čebuli
•    200 g govejega mesa narezanega na kocke
•    300 g zelenega stročjega fižola vrsta Boranja ali druge sorte zelenega stročjega fižola
•    3 dl pasiranega paradižnika
•    2 dl vode
•    3 stroki česna
•    poper po okusu
•    sol po okusu
•    2 lovorjeva lista
•    3 žlice olivnega olja

Lonec pristavimo na ogenj in vanj odmerimo tri žlice olivnega olja ter ga počasi segrejemo. Med tem olupimo čebuli ter ju nasekljamo in dodamo v lonec. Po občutku solimo ter počakamo, da čebula spusti sok in da postekleni.

Praženi čebuli dodamo goveje meso narezano na kocke ter ga dobro popečemo, da dobi lepo rjavo barvo preden dodamo stročji fižol. Popečeni govedini dodamo zamrznjen stročji fižol, ki je narezan na manjše kocke. Vse skupaj dobro premešamo ter pokrijemo s pokrovko in dušimo 3 minute.

Podušenemu fižolu dodamo pasiran paradižnik in zalijemo z vodo. Dodamo še lovorjev list in stisnjen česen, ki smo ga poprej olupili. Jed poskusimo in jo po potrebi dosolimo ter po okusu popramo. Vse skupaj dobro premešamo, pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo tako dolgo, da je meso čisto mehko. Jed mora ves čas kuhanja počasi vreti.

Med tem, ko se bo jed kuhala, se bo omaka sama od sebe zreducirala ravno toliko, da je ne bo potrebno dodatno zgostiti z moko. Boranja je najboljša šele naslednji dan, tako kot naprimer polnjene paprike. Zraven boranje postrežemo pire krompir ali pa kruh.

Vsako jesen nam na vrtu ostane veliko fižola, katerega nekaj vložimo, nekaj pa zamrznemo. V svojem receptu uporabljam zeleni nizki stročji fižol vrste boranja, ki ga v jeseni očistim in operem ter narežem na manjše kocke. Vse skupaj zapakiram v manjše vrečke in zamrznem, tako imam vedno na voljo domač fižol za različne jedi.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa in popestrijo mogoče bolj suho ali nevtralno prilogo. Zrezki v omaki s šampinjoni so ravno to: okusna, nasitna in polna jed, ki je nezahtevna za pripravo.



Sestavine za zrezke v kremni omaki s šampinjoni za 3 osebe:
3 večji zrezki ali 6 manjših (jaz sem uporabila svinjsko meso)
olje, kokosova maščoba ali svinjska mast
1 velika čebula
250 g šampinjonov
1 žlica moke
šopek peteršilja
1 dl smetane za kuhanje
sol, poper

Postopek za zrezke v kremni omaki s šampinjoni:
Zrezke speremo in osušimo, nato pa jih položimo na desko, posolimo in popopramo in stolčemo s kuhinjskim kladivom. V posodo damo maščobo in ko se segreje, nanjo položimo zrezke, da se na hitro zapečejo. Po nekaj minutkah jih obrnemo, da porjavijo še na drugi strani. Potem jih vzamemo iz posode in zložimo na večji krožnik ali v drugo posodo ter pokrijemo.

Na isti maščobi, kot smo popekli zrezke, prepražimo sesekljano čebulo. Po potrebi dodamo še malo maščobe, jaz pa rada dolijem kakšno žličko vode, da se čebula ne prijema in že začne nastajati okusna omakica. Medtem očistimo in operemo šampinjone in jim odrežemo konice beta, nato pa jih narežemo na lističe. Ko je čebula popražena, jih dodamo v posodo in solimo po okusu.

Kuhamo približno 10 minut, da šampinjoni spustijo tekočino in začnejo postajati temnejši, nato pa v posodo vrnemo zrezke. Ne pozabimo na tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Dolijemo še približno 1 dl vode.

Zrezki v omaki naj se kuhajo okoli 10 minut, nato pa dodamo moko: v skodelico damo žlico moke in ji prilijemo 2 žlici vode ter premešamo, da nastane gosta pasta. Dolijemo še malo vode in spet premešamo, da se nekoliko razredči, potem pa jo vlijemo v omako in premešamo. Kuhamo nadaljnjih 10 minut.

Na koncu zrezki v omaki potrebujejo le še malo smetane za kuhanje, da bo jed bolj kremasta. Dolijemo jo in premešamo, nato pa za piko na i dodamo še sesekljan šopek peteršilja, ki ga vmešamo v omako.

Zrezki v omaki s šampinjoni so pripravljeni. Naj vam teknejo!


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 5 od 5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu