Limonina pena z gozdnim sadjem
Potrebujemo (za štiri osebe):
1 dl limoninega soka
50 g sladkorja
2 dl sladke smetane
tri lističe želatine
3 beljake
po 100 g jagod, malin in robid ali drugih gozdnih sadežev
Želatino namočimo v mrzli vodi. V manjši posodici na ognju prekuhamo limonin sok in sladkor, občasno premešamo. Naj vre, dokler se sladkor povsem ne raztopi. Umaknemo z ognja in vmešamo ožeto želatino, potem zmes pustimo, da se ohladi.
Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v ohlajeno zmes želatine in limoninega soka. Beljake stepemo v čvrst sneg in postopoma vmešavamo v zmes, mešamo ročno. Ko je masa enakomerno razmešana, jo damo v primeren model in pustimo dve uri v hladilniku.
Za omako, s katero bomo prelili peno, gozdne sadeže zmiksamo s sladkorjem, zmes potem damo na cedilo, da tekočina odteče.
Ohlajeno limonino peno zvrnemo iz modela in jo okrasimo z gozdnimi sadeži in z malo omake, sicer pa omako postrežemo v posebni skodelici.
![](http://shrani.si/f/L/jQ/2W0NGnFF/limonina-pena1.jpg)
![](http://shrani.si/f/1L/cd/1Rz1kmcQ/help.gif)
![](http://shrani.si/f/1L/cd/1Rz1kmcQ/help.gif)
![](http://shrani.si/f/1L/cd/1Rz1kmcQ/help.gif)
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!