|
Stran 2 od 3
|
Avtor |
Sporočilo |
Ariel
Gost
|
Hej, kdo nas tukaj zapeljuje s čokolado, halooooo Tole mora biti pa pregrešno dobro, mljask.
Pravijo, da tistim, ki imamo radi čokolado, pa se ne bi radi zredili, zadostuje že samo ovohavanje čokolade, ki mora trajati par minut intenzivno. Menda se pri tem ravno tako sproščajo v možganih endorfini, ki nas sproščajo, in tako čokolade sploh ni treba pojesti, želja po njej je pa zadovoljena isto kot da bi čokolado zares pojedli.
Sem probala samo ovohavati čokolado, pa ni palilo. Jo je bilo treba kar pojest, no, pol sem imela pa moralnega mačka, je bilo čokoladke kar svojih 300 g
LP Ariel,
|
13 Nov 2007 00:48 |
|
|
acelinagirl
Pridružen/-a: 03.11. 2007, 12:47
Prispevkov: 282
Kraj: vsepovsot in nikjer
|
ja... jst tui dones probala... sam očitno se je tisti ko je to napisal zmoto... men ni nč pomagalo.... sam tui pol ko sm pojedla ni blo efekta............. mogoč zato kr sm bla ziher da bom slovo bat dobla........
|
13 Nov 2007 18:12 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
28 Nov 2007 00:24 |
|
|
Ariel
Gost
|
Seveda je čokolada za hujšanje, Mevki draga, nekako v tem smislu kot je poljubček ljubljenega človeka za nekoga, ki je žalosten. Saj pravijo, da čokolada vsebuje snovi, ki so podobne endorfinu, hormonu sreče. Kadar hujšaš, si pa menda ja vse prej kot srečen Košček čokolade nas tako spravi v boljše počutje, a samo košček. Če bi se nažirali z njo, bi dosegli ravno obratni učinek - vzbudila bi nam namreč še večji apetit.
Pravijo, da le količina odloča, kdaj neka snov postane zdravilo, kdaj pa strup. Torej, mirne duše si tudi hujšajoči lahko privoščijo košček čokolade (temne, se ve), pa bo takoj življenje lepše in hujšanje manj naporno
LP Ariel,
|
28 Nov 2007 09:28 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Ariel je napisal/a:
Seveda je čokolada za hujšanje, Mevki draga, nekako v tem smislu kot je poljubček ljubljenega človeka za nekoga, ki je žalosten. Saj pravijo, da čokolada vsebuje snovi, ki so podobne endorfinu, hormonu sreče. Kadar hujšaš, si pa menda ja vse prej kot srečen Košček čokolade nas tako spravi v boljše počutje, a samo košček. Če bi se nažirali z njo, bi dosegli ravno obratni učinek - vzbudila bi nam namreč še večji apetit.
Pravijo, da le količina odloča, kdaj neka snov postane zdravilo, kdaj pa strup. Torej, mirne duše si tudi hujšajoči lahko privoščijo košček čokolade (temne, se ve), pa bo takoj življenje lepše in hujšanje manj naporno
LP Ariel,
Arielček, ti itak sploh ne rabiš hujšat, zato jo lahko po želji poješ kolk ti paše. Jaz imam zelo, zelo rada milko njami in pa kakšne kekse seveda.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
28 Nov 2007 11:52 |
|
|
Ariel
Gost
|
A veš, da sem je danes zmazala kar 250 g, tiste Ritter sport, kjer je celih lešnikov toliko, da se kar iz njih ne vidiš. Najbrž mi je tale pisarija o čokoladi vzbudila neznansko željo po njej, pa sem jo šla nemudoma kupit. Zdaj mi je pa kar slabo po njej, upam, da se mi bo za nekaj časa "zagravžala"
LP Ariel,
|
28 Nov 2007 20:21 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Naj še jaz dodam svoje.
Čokolada je za mene zakon
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
09 Jan 2008 14:50 |
|
|
acelinagirl
Pridružen/-a: 03.11. 2007, 12:47
Prispevkov: 282
Kraj: vsepovsot in nikjer
|
Kdor si je izmislil čokolado je kriminalec......
Že 10000x sem si obljubila da nič več čokolade za neki časa..... sam mi je do sedaj vsakič po nekaj dneh spodletelo......... naj gre vse nekam
drgač pa.... chocolade ruls!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
09 Jan 2008 20:26 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Kdor želi dobro čokolado z veliko lešniki in poceni naj gre v Hofer.
300g 1,39 EU
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
12 Jan 2008 15:55 |
|
|
Ariel
Gost
|
Ne vem srečko, če bo to čisto držalo. Sva bili enkrat s prijateljico v Avstriji v Hoferju, kjer sem si nakupila čokolade, ker je bila (tam) res odlična in nadvse okusna in slastna , da ne govorim o tem, kako poceni je bila .
Toda ko sem kako leto kasneje kupila enako čokolado v "slovenskem" Hoferju, ta še zdaleč ni bila takšne kvalitete kot tista iz avstrijskega Hoferja. Sem potem nekje slišala, da roba za razne "neavstrijske" Hoferje sploh ni tako kvalitetna, da je menda druge ali celo tretje kvalitete, ker je za nas "tretji svet" pač vse dobro .
Zato s prijateljico še vedno hodiva čokolado nakupovat v avstrijski Hofer, ker je razlika v kvaliteti res ogromna. Verjemi, na čokolado se spoznam in vem, da ta v našem Hoferju ni tista iz avstrijskega Hoferja, čeprav je "oblečena v enako oblekico" !
LP Ariel,
|
12 Jan 2008 17:39 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
12 Jan 2008 18:54 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Ariel,ja to sigurno drži.
Jaz jo imam zato rad,ker ima veliko lešnikov.
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
12 Jan 2008 20:01 |
|
|
Ariel
Gost
|
Tale poučni članek sem snela danes s Sončevih pozitivk, vsebuje veliko koristnih informacij o nekaterih živilih, in ti podatki bi lahko koristili tudi nam
Dobre in slabe strani nekaterih živil
Verjetno imajo vse jedi svoje dobre in slabe strani. Čokolada je dober antioksidant, a lahko povzroča migreno in ima visok odstotek kalorij. Podobno je z jajci, rdečim mesom, kavo, ki se prav tako ponašajo s pozitivnimi in negativnimi lastnostmi. Pri nekaterih boleznih se njihovo uživanje priporoča, pri drugih pa stanje celo poslabšajo.
Preberite spodnji seznam in sami ocenite, česa lahko zaužijete več in česa manj.
ČOKOLADA
Pozitivne strani:
Prisotnost flavonoidov v črni čokoladi pozitivno vpliva na zdravje kardiovaskularnega sistema. Črna, grenka čokolada je odličen antioksidant, ker vsebuje ogromno polifenola. Te kemijske spojine so neobstojne, zato jih človek s svojimi kuharskimi postopki bolj ali manj uniči. Temna čokolada dviguje razpoloženje, zmanjšuje krvni tlak in ima visoke vrednosti magnezija in kalija.
Slabe strani:
Čokolada ima visok odstotek maščob, sladkorja in kalorij, lahko povzroča migrene in lahko izzove zgago pri občutljivih ljudeh. S svojim delovanjem vpliva na povečano izločanje urinarnih oksalatov in s tem na pospešeno tvorbo ledvičnih kamnov.
RDEČE MESO
Pozitivne strani:
Rdeče meso je bogato z minerali kot sta cink in železo, z vitamini, predvsem vitaminoma B in D ter je odličen vir proteinov.
Slabe strani:
Rdeče meso je bogato z nasičenimi maščobami, ki jih povezujemo s kardiovaskularnimi boleznimi, obstaja tudi nevarnost karcinoma kolorektuma. Konzumacija rdečega mesa in mesnih proizvodov kot so na primer klobase, povečujejo možnost za razvoj kolorektalnega tumorja pri ljudeh. Osebe, katerih prehrana vključuje velike količine rdečega mesa, imajo večjo možnost, da bodo zboleli za diabetesom tipa 2.
OREŠKI
Pozitivne strani:
Oreški so bogat izvor vitaminov in mineralov kot so vitamina E, B, kalcij, magnezij, železo, selen, baker in fosfor. Vsebujejo proteine, bogati so s hranljivimi snovmi kot so prehrambena vlakna in nenasičene maščobne kisline. Orehi so bogat vir omega-3 maščobnih kislin. Znižujejo holesterol v krvi, ker so bogati z nenasičenimi maščobnimi kislinami.
Sestavine v oreških vas ščitijo pred ledvičnimi kamni, redna konzumacija oreškov pa zmanjšuje tveganje, da se ta bolezen pojavi. Osebe, ki redno jedo oreške vsaj petkrat na teden imajo 35 odstotkov manj možnosti za bolezni srca in ožilja. Arašidi znižujejo nivo holesterola v krvi in pomagajo preprečevati diabetes. Priporoča se uživanje neluščenih arašidov, saj le ti vsebujejo največ vitaminov in mineralov. Dobri so za vid in zmanjšujejo tveganje očesnih obolenj.
Slabe strani:
Vsebujejo maščobe in so kalorični, veliko ljudi je na oreške alergičnih. Alergije na oreške se ponavadi ni možno znebiti, nekatere reakcije pa so lahko celo fatalne. Oreški vsebujejo oksalate, ki se v velikih količinah lahko kristalizirajo in povzročijo ledvične kamne.
KAVA
Pozitivne strani:
Vsebuje antioksidante, ki lahko reducirajo stres. Obstajajo dokazi, da kava zmanjšuje možnost obolenja za Parkinsonovo boleznijo. Osebe, ki pijejo kavo, imajo manjšo možnost, da se pri njih razvije diabetes tipa 2, za razliko od oseb, ki abstinirajo od tega napitka. Kava blaži negativni vpliv alkohola na jetra in ščiti pred jetrno cirozo. Ščiti pred ledvičnimi in žolčnimi kamni. Kava nas drami in pomaga, da lažje obdelujemo podatke.
Slabe strani:
Tako imenovana turška kava vpliva na nivo holesterola v krvi. Ljudje, ki konzumirajo kavo, z uriniranjem izločajo več kalcija kot tisti, ki ne pijejo tega napitka. Prevelike količine kave lahko povzročajo osteoporozo, še posebej pri ženskah, ki ne jedo dovolj hrane bogate s kalcijem. Kava povečuje izločanje želodčne kisline, zato je idealna kot pijača po obroku.
Nekaterim ljudem pa škodi in povzroča zgago ter druge želodčne težave. Kava vpliva na centralni živčni sistem. Zmerne količine vas bodo predramile, velike količine pa bodo slabo vplivale na kvaliteto spanca. Kava je diuretik in lahko poveča odvajanje vode. Pri mnogih ženskah konzumacija kave poveča predmenstrualne bolečine.
JAJCA
Pozitivne strani:
Jajca vsebujejo vitamine A, D, E, B1, B2, B6 in B12. Edini vitamin, ki ga v jajcih ni, je vitamin C. Vsebujejo minerale železo, cink, kalcij, selen in jod. So en najbogatejših virov proteinov. Dobra so za vid in možgane, saj povečujejo sposobnost pomnjenja in kognitivnih operacij.
Slabe strani:
Jajca so znana kot bogat izvor maščob in holesterola, ki jih je v enem jajcu okrog 200 mg. Holesterol v jajcih se nahaja izključno v rumenjaku. Po nekaterih teorijah konzumacija jajc naj ne bi vplivala na bolezni krvožilja, se pa pojavljajo mnenja, da prevelika konzumacija (več kot šest jajc na teden) lahko poveča tveganje bolezni krvožilja pri diabetikih.
Proteini iz jajc so vodilni razlog za nastanek alergij na hrano. Surova jajca lahko vsebujejo salmonelo. Znanstveniki ocenjujejo, da eno od 20.000 jajc vsebuje bakterijo slamonele.
Ne glede na to, kakšno je vaše zdravstveno stanje, kakšne so vaše genetske predispozicije ali trenutno počutje, kadar se odločate za konzumacijo katere koli jedi, vedite, da je skrivnost v zmernosti.
Vir: lifestyle.enaa.com
LP Ariel,
|
04 Maj 2008 14:47 |
|
|
iNiKa
Pridružen/-a: 04.03. 2008, 12:43
Prispevkov: 492
Kraj: LoVrEnC na PoHorjU
|
njam njam kako so dobri ti čokoladni zajčki....
pa še dva čokoladna zajčka....
_________________ smiLe & tHe worLd wiLL smiLe witH you :)
http://www.mojalbum.com/romanalesjak
|
05 Maj 2008 10:39 |
|
|
Ursy_93
Pridružen/-a: 01.05. 2008, 20:45
Prispevkov: 6
Kraj: Ljubljana-Fužine
|
:D ful so lepe slike:D...drugač pa kar se tiče čokolade bi jst umrla brez nje... hvalabogu da mam dele politanke ob seb:P
|
26 Maj 2008 18:03 |
|
|
|
Danes je 25 Nov 2024 07:27 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 2 od 3
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|