po 100 g jagod, malin in robid ali drugih gozdnih sadežev
Želatino namočimo v mrzli vodi. V manjši posodici na ognju prekuhamo limonin sok in sladkor, občasno premešamo. Naj vre, dokler se sladkor povsem ne raztopi. Umaknemo z ognja in vmešamo ožeto želatino, potem zmes pustimo, da se ohladi.
Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v ohlajeno zmes želatine in limoninega soka. Beljake stepemo v čvrst sneg in postopoma vmešavamo v zmes, mešamo ročno. Ko je masa enakomerno razmešana, jo damo v primeren model in pustimo dve uri v hladilniku.
Za omako, s katero bomo prelili peno, gozdne sadeže zmiksamo s sladkorjem, zmes potem damo na cedilo, da tekočina odteče.
Ohlajeno limonino peno zvrnemo iz modela in jo okrasimo z gozdnimi sadeži in z malo omake, sicer pa omako postrežemo v posebni skodelici.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Danes je 14 Nov 2024 13:38 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu