|
Stran 1 od 1
|
Avtor |
Sporočilo |
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Domač sladoled: sladoled s pivom
Brez posebnega kuharskega znanja ste lahko vseeno pravi mojstri za izdelavo domačega sladoleda.
Potrebujete:
205 g mlečne čokolade
180 ml piva Guinness (ali drugo temno pivo)
250 ml mleka
250 ml smetane za stepanje
100 gramov sladkorja
4 rumenjaki
1 žlička vaniljevega izvlečka
ščepec soli
Priprava:
Mlečno čokolado zdrobimo na drobne kose in stresemo v ponev. V ločeni ponvi na srednjem ognju segrejemo mleko, ki smo mu primešali sladkor in sol. Ločeno razžvrkljamo rumenjake in jih prilijemo mešanici z mlekom. Na zmernem ognju mešamo nežno in počasi. To počnemo toliko časa, da se masa zgosti. Nato jo skozi cedilo prelijemo v ponev s čokolado. Segrevamo in mešamo toliko časa, da se čokolada povsem stopi. Ko je zmes gladka, dodamo smetano, pivo in vaniljev izvleček. Pustimo, da se nekoliko shladi na sobni temperaturi, nato ponev prestavimo v hladilnik. Ohlajeni sladoled razporedimo v želeno posodo in za konec prestavimo v zamrzovalnik.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
21 Jul 2016 23:49 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Domač sladoled: nizkokalorični sadni sladoled
Brez posebnega kuharskega znanja ste lahko vseeno pravi mojstri za izdelavo domačega sladoleda.
Potrebujete:
2 banani
zamrznjeno sadje po izbiri (maline, jagode, višnje, borovnice …)
Priprava:
V mešalnik damo najprej banani, ki smo ju narezali/razdelili na srednje debele kose, nato pa dodamo sadje po lastnem izboru. Mešamo toliko časa, da masa postane gladka. Če je pregosta, dodajte kakšno kaplico vode ali sadnega soka.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
21 Jul 2016 23:53 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Domač sladoled: kremni sladoled iz lubenice
Brez posebnega kuharskega znanja ste lahko vseeno pravi mojstri za izdelavo domačega sladoleda.
Potrebujete:
600 g lubenice
40 dag sladkorja
100 ml vode
2 beljaka
2 ali 3 limone/limete
100 g sladke smetane
Priprava:
Lubenico narežemo na (manjše ali večje) kose in odstranimo vse pečke (da sladoled ne greni). Primešamo ji skuhan sladkor, vodo in ožete limone/limete. Dodamo še približno 1 dl hladne vode in stepeno sladko rastlinsko smetano ter premešamo. Za konec dodamo stepene beljake. Dobro zmešamo, da dobimo gladko maso. Sladoled za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik in že je pripravljen za uživanje.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
21 Jul 2016 23:59 |
|
|
|
Danes je 14 Nov 2024 16:15 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 1
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|