POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
RATEŠKI KRAPI
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek RATEŠKI KRAPI 
Rateški krapci, pravijo pa jim tudi podkorenški oziroma kocovi krapi so tradicionalni za Gornjesavsko dolino. Jerca Oman iz Rateč je za Jano povedala: Zebeljene testene žepke z nadevom iz skute ali suhih hrušk smo včasih največkrat jedli ob petkih, ko je bil post.

Testo:
30 dag moke, 1 jajce, sol, malo olja.
Iz sestavin zamesimo testo, ki naj se malo vleče, ga oblikujemo v štruco in pustimo počivat pol ure.

Nadev:
25 dag polente za hitro pripravo, 0,5 kg skute, čebula, zaseka.

Postopek priprave:
Polento skuhamo. Na zaseki prepražimo čebulo, da rahlo zarumeni. Zmešamo polento in skuto, zabelimo z zaseko in prepraženo čebulo ter dobro premešamo. Testo razvaljamo in narežemo na 10 delov. Na sredino vsakega kosa testa položimo nadev, prepognemo ter robove dobro stisnemo in zavihamo. V slanem kropu kuhamo 15-20 minut. Lonec pokrijemo šele takrat, ko voda zavre, da se krapi ne razkuhajo. Kuhane krape poberemo iz vode, zabelimo z zaseko in postrežemo.

  



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu