|
Stran 1 od 3
|
Avtor |
Sporočilo |
mimi
Pridružen/-a: 04.09. 2008, 12:57
Prispevkov: 50
Kraj: SLOV.BISTRICA
|
piščanec, puran
jaz pa sem tud nekaj novega poskusla nardit fileje enega piščanca narezeš na kocke v ponvi prepražiš 1 čebulo dodaš meso in vse skupajen čas dušiš dodaš zmiksano zelenjavo PETERŠILJ ZELENA ,KORENČEK posoliš in ko je skoraj končano dodaš kislo smetano mal še pustiš da zarjavi in ekola je že gotovo dober tek
|
22 Jan 2009 14:06 |
|
|
Ariel
Gost
|
CHICKEN A LA CARTE
Takole si na Kitajskem nekateri služijo svoj vsakdanji kr..., pardon ... piščanca , da lahko z njim nahranijo svojo številno lačno družino, pa še psa zraven !
http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte
LP Ariel
|
25 Maj 2009 22:09 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Piščančje krače z zelenjavo v pečici
Sestavine: 60 dag krompirja, 5 korenčkov, 1 manjša gomoljasta zelena, 2 pora, 3 čebule, 8 piščančjih krač, olivno olje, 4 stroki česna, sol, poper.
Krompir olupimo in narežemo na osmine. Zelenjavo očistimo, ostrgamo oz. olupimo in narežemo na kose. Meso oplaknemo, osušimo ter natremo s soljo in poprom. Vse stresemo na pekač. Pokapamo z oljem. Dodamo prerezane stroke česna.
Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj Celzija, in pečemo 45-60 minut. Vmes obrnemo in večkrat polijemo z maščobo, ki se nabere na dnu pekača.
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
29 Jun 2009 23:53 |
|
|
Larisa
Pridružen/-a: 17.07. 2009, 14:05
Prispevkov: 153
Kraj: Prlekija
|
Meni je pečen piščanec zakon mora pa met seveda hrustljavo pečeno kožo.
_________________
|
18 Jul 2009 07:49 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Se spopolnoma strinjam s teboj. Hrustljava koža je najboljša (žal tudi najmanj zdrava). Tu in tam se pa človek mora pregrešit.
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
18 Jul 2009 22:40 |
|
|
Ariel
Gost
|
Piščančja (ali puranova) torta
Sestavine: (za 6 oseb)
6-8 piščančjih zrezkov
200 g salame (po okusu)
200 g naribanega sira
4 jajca
6-8 rezin mesnate slanine
drobnjak
poper, sol
olje
Priprava:
Model za potico (s stebričkom v sredini) obložimo s peki papirjem, po dnu modela razprostremo okrog in okrog 3-4 piščančje (lahko tudi puranove) zrezke, ki jih popopramo, posolimo, potresemo z drobnjakom, nato še z naribanim sirom, na katerega ubijemo 4 jajca, nanje položimo rezine slanine, čeznjo pa še preostale 3-4 zrezke, ki jih tudi popopramo, posolimo, potresemo z drobnjakom ... ter na koncu pokapamo z oljem.
"Torto" pečemo 90 minut pri 250°C, pečeno stresemo na krožnik, odstranimo peki papir in jo narežemo na rezine (podobno kot potico).
Zraven se prileže v kosih krompir, popečene bučke in/ali melancane, paradižnikova solata ...!
LP Ariel
|
12 Sep 2009 23:46 |
|
|
TULIPAN
Gost
|
A me povabš na tole torto, pišuka kok se m žnabli rukajo od slin
TULIPAN
|
14 Sep 2009 11:37 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
14 Sep 2009 21:43 |
|
|
TULIPAN
Gost
|
Eh, z mojo Zefo je bl beda , če bom nano čaku se bom preh posušu od čakajna hehehe
TULIPAN
|
28 Sep 2009 19:10 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
28 Sep 2009 22:28 |
|
|
Ariel
Gost
|
Ej Tulipan, tegale piščanca bo pa Zefa menda znala pripraviti:
PIŠČANEC S ŠUNKO
Sestavine:
1 piščanec, narezan na kose
2 čebuli
olivno olje
2 stroka česna
malo moke
1 narezana zelena paprika
150 g šunke, narezane na kocke
1 kozarec belega vina
sol, poper in timijan
Priprava:
V ponvi na olju zlato prepražimo piščanca in papriko, dodamo sesekljan česen, popršimo z moko in prilijemo nekaj žlic vode ali juhe ter počasi dušimo, da postane mehko.
V drugi ponvi rumenorjavo prepražimo narezano čebulo, dodamo piščanca s papriko, šunko, vino in malo timijana. Začinimo po okusu. Počasi ob občasnem mešanju kuhamo še nekaj minut, da se zgosti.
Rahlo zmešamo s kuhanimi testeninami ali rižem in potresemo z naribanim sirom.
LP Ariel
|
01 Okt 2009 15:42 |
|
|
Ariel
Gost
|
Če zna cigo, bo znala tudi Zefa ...
LP Ariel
|
09 Nov 2009 13:18 |
|
|
branka
Pridružen/-a: 12.02. 2008, 19:53
Prispevkov: 312
|
Kdaj se pa rata piščancem pokonc postavt A se od vročine obrnejo
|
09 Nov 2009 15:00 |
|
|
Ariel
Gost
|
Prej jih seveda na kovinski kol nasadijo, kar se dobro vidi na prvi sliki . Se pa kar dobro znajdejo tile romi , pa še brez vseh stroškov skoz pridejo - ni jim treba kupovati roštilja, kanto sunejo kje v kakšni štacuni ali na odpadu, les narabutajo v bližnjem gozdu , piščance pa najbrž tudi kje na kakšni kmetiji . Malo nakradejo, malo nafehtajo, pa se pošteno preživijo !
LP Ariel
|
09 Nov 2009 16:34 |
|
|
branka
Pridružen/-a: 12.02. 2008, 19:53
Prispevkov: 312
|
To mi je razumljivo, ker se podpeka dela na podoben način. Samo poglej si zadnjo sliko, tam so pa drugače nakoljeni
|
09 Nov 2009 18:28 |
|
|
|
Danes je 23 Nov 2024 05:38 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 3
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|