POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
piščanec, puran
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek piščanec, puran 
jaz pa sem tud nekaj novega poskusla nardit fileje enega piščanca narezeš na  kocke v ponvi prepražiš 1 čebulo dodaš meso in vse skupajen čas  dušiš dodaš zmiksano zelenjavo PETERŠILJ ZELENA ,KORENČEK  posoliš in ko je skoraj končano dodaš kislo smetano mal še pustiš da zarjavi in ekola je že gotovo dober tek

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  


CHICKEN A LA CARTE



Takole si na Kitajskem nekateri služijo svoj vsakdanji kr..., pardon ... piščanca Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad, da lahko z njim nahranijo svojo številno lačno družino, pa še psa zraven Sad!


http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Piščančje krače z zelenjavo v pečici

Sestavine: 60 dag krompirja, 5 korenčkov, 1 manjša gomoljasta zelena, 2 pora, 3 čebule, 8 piščančjih krač, olivno olje, 4 stroki česna, sol, poper.


Krompir olupimo in narežemo na osmine. Zelenjavo očistimo, ostrgamo oz. olupimo in narežemo na kose. Meso oplaknemo, osušimo ter natremo s soljo in poprom. Vse stresemo na pekač. Pokapamo z oljem. Dodamo prerezane stroke česna.
Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj Celzija, in pečemo 45-60 minut. Vmes obrnemo in večkrat polijemo z maščobo, ki se nabere na dnu pekača.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Meni je pečen piščanec zakon mora pa met seveda hrustljavo pečeno kožo.


_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Se spopolnoma strinjam s teboj. Hrustljava koža je najboljša (žal tudi najmanj zdrava). Tu in tam se pa človek mora pregrešit.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  


Piščančja (ali puranova) torta


Sestavine: (za 6 oseb)
6-8 piščančjih zrezkov
200 g salame (po okusu)
200 g naribanega sira
4 jajca
6-8 rezin mesnate slanine
drobnjak
poper, sol
olje

Priprava:
Model za potico (s stebričkom v sredini) obložimo s peki papirjem, po dnu modela razprostremo okrog in okrog 3-4 piščančje (lahko tudi puranove) zrezke, ki jih popopramo, posolimo, potresemo z drobnjakom, nato še z naribanim sirom, na katerega ubijemo 4 jajca, nanje položimo rezine slanine, čeznjo pa še preostale 3-4 zrezke, ki jih tudi popopramo, posolimo, potresemo z drobnjakom ... ter na koncu pokapamo z oljem.

"Torto" pečemo 90 minut pri 250°C, pečeno stresemo na krožnik, odstranimo peki papir in jo narežemo na rezine (podobno kot potico).
Zraven se prileže v kosih krompir, popečene bučke in/ali melancane, paradižnikova solata ...!




LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Sad A me povabš na tole torto, pišuka kok se m žnabli rukajo od slin njama
TULIPAN
Sad  Mad  Wink  Mad njama njama njama



Odgovori s citatom
Prispevek  
Tulipanček tebi bo pa kar lepo Zefa naredila tortico. Samo jaz bi raje šla na sladko tortico ne tole iz meseka. Embarassed  Embarassed  Embarassed


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Wink Eh, z mojo Zefo je bl beda Surprised, če bom nano čaku se bom preh posušu od čakajna hehehe ujej
TULIPAN
Very Happy  Cool  Exclamation  Wink  Mad



Odgovori s citatom
Prispevek  
No, pa ti bom prišla jaz nekaj naredit za pod zobeka, drugače te ne bomo imeli več tukaj. Lepo bi bilo če bi ostal, ker si malo žleht, a pozitivno. Razz  Razz  Razz


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool
Ej Tulipan, tegale piščanca bo pa Zefa menda znala pripraviti: ujej Surprised Wink




PIŠČANEC S ŠUNKO

Sestavine:
1 piščanec, narezan na kose
2 čebuli
olivno olje
2 stroka česna
malo moke
1 narezana zelena paprika
150 g šunke, narezane na kocke
1 kozarec belega vina
sol, poper in timijan

Priprava:
V ponvi na olju zlato prepražimo piščanca in papriko, dodamo sesekljan česen, popršimo z moko in prilijemo nekaj žlic vode ali juhe ter počasi dušimo, da postane mehko.
V drugi ponvi rumenorjavo prepražimo narezano čebulo, dodamo piščanca s papriko, šunko, vino in malo timijana. Začinimo po okusu. Počasi ob občasnem mešanju kuhamo še nekaj minut, da se zgosti.
Rahlo zmešamo s kuhanimi testeninami ali rižem in potresemo z naribanim sirom.

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool

Če zna cigo, bo znala tudi Zefa ... ujej ujej ujej













LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Kdaj se pa rata piščancem pokonc postavt  Razz A se od vročine obrnejo  Razz   Razz   Razz

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool Cool Cool

Prej jih seveda na kovinski kol nasadijo, kar se dobro vidi na prvi sliki Surprised Surprised Surprised. Se pa kar dobro znajdejo tile romi Surprised Surprised Surprised, pa še brez vseh stroškov skoz pridejo - ni jim treba kupovati roštilja, kanto sunejo kje v kakšni štacuni ali na odpadu, les narabutajo v bližnjem gozdu ;TT, piščance pa najbrž tudi kje na kakšni kmetiji Surprised Surprised Surprised. Malo nakradejo, malo nafehtajo, pa se pošteno preživijo ujej ujej ujej!

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
To mi je razumljivo, ker se podpeka dela na podoben način. Samo poglej si zadnjo sliko, tam so pa drugače nakoljeni  Razz   Razz   Razz  

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu