POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Jedi iz vloženih gob
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Jedi iz vloženih gob 
Na nekaterih območjih Slovenije je bila  gobja bera velika, in tako imajo skrbne gospodinje na policah kar precej vloženih gob. Ni nujno, da jih dodajamo le narezkom, saj je iz njih mogoče narediti veliko okusnih jedi. Recepti so za štiri.

                    Kisla juha
                    Potrebujemo 5 žlic sesekljanih vloženih gob, žlico ocvirkov, 5 žlic ribane kaše in začimbe.
                    Zavremo liter vode, dodamo gobe in ribano kašo in kuhamo deset minut. Medtem prepražimo zaseko ali žlico drobnih ocvirkov, sesekljamo 2 stroka česna in vejico peteršilja in damo vse skupaj v juho. Solimo po okusu (zaseka je slana!), popramo in postrežemo s kisom od vloženih gob – morda hoče kdo še bolj kislo!

                Za malico
                     Potrebujemo 2 čebuli, kozarček vloženih štorovk, olje in začimbe.
                     Čebulo zrežemo na tanke listke in prepražimo na dveh žlicah olja, da začne rahlo rumeneti. Dodamo odcejene gobe, nekaj zrn popra in malo zdrobljenega lovorovega lista (za noževo konico), pražimo še deset minut in ponudimo s kruhom, jed pa je vsaj tako dobra tudi hladna.



 Gobe s teletino
                      Potrebujemo 4 telečje zarebrnice, pollitrski kozarček vloženih jurčkov, lonček kisle smetane, olje in začimbe.
                       Zarebrnice solimo in jih na malo olja hrustljavo popečemo, nato prilijemo nekaj žlic vode in meso zmehčamo. Medtem odcedimo gobe, jih narežemo na manjše koščke, če smo vlagali cele, in jih prelijemo z vodo, da bodo malo manj kisle. Ko se meso zmehča, dodamo jurčke in jih popečemo, nato pa dodamo še smetano, premešamo in ponudimo. Zelo okusno!

                         Sladko-kisla omaka
                         Potrebujemo 20 dag zmletega mesa, večji por, večjo rdečo papriko, nekaj listov zelja, kozarček vloženih gob (lahko je tudi večji), 2 žlici sojine omake, žlico sladkorja, olje in začimbe.
                         Meso najprej prepražimo na dveh žlicah olja, ko porjavi, dodamo na koščke zrezan por, na kvadratke zrezano papriko in zelje ter odcejene gobe. Dodamo žličko začimbnega posipa, sladkor in sojino omako. Kuhamo od 10 do 15 minut, zelenjava mora biti še čvrsta. Poskusimo in dosolimo, če je treba (sojina omaka je slana!). Prelijemo riž ali kitajske rezance.
 
                           Pita
                           Potrebujemo zavitek listnatega testa, 2 čebuli, 30 dag zelja, kozarček vloženih gob, olje in začimbe.
                           Na treh žlicah olja pražimo skupaj čebulo, zrezano na rezance, in zelje, da oboje porjavi. Solimo, popramo, dodamo zrezane gobe, premešamo in ohladimo. Potresemo po razvaljanem listnatem testu, zvijemo, prebodemo z vilicami in spečemo v pečici. Ponudimo toplo, pa tudi hladno je okusno.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Posebno različico te priljubljene hitre prehrane pa si je omislil tudi lastnik neke restavracije v Teksasu – cheeseburger z ocvrtim sladoledom in cheeseburger s palačinko. Bi ju poizkusili?


_________________
DUAA
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
duaa je napisal/a:
Posebno različico te priljubljene hitre prehrane pa si je omislil tudi lastnik neke restavracije v Teksasu – cheeseburger z ocvrtim sladoledom in cheeseburger s palačinko. Bi ju poizkusili?


Po moje to ni slabo Razz


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu